Profil Fotosöndag – Annika Pettersson

Vi kommer framöver presentera ett par profiler i månaden av deltagarna i Fotosöndag! Först ut blir Annika Pettersson. Här berättar hon om sig själv och sin relation till fotografering.

Annika Pettersson

annika_profil Ålder: 21 år
Bor:
Tillsammans med pojkvän, tre katter, tre ormar och fyra råttor i Tierp
Yrke/sysselsättning: Mellan jobb och studier, så att säga

OM FOTO…

Jag har varit intresserad av foto sedan jag började gymnasiet. Foto har väl alltid varit intressant, men intresset hos mig blommade verkligen upp under gymnasietiden. Jag började med en enkel kompaktkamera som var mina föräldrars, men det var inte förrän jag fick låna en Canon systemkamera från skolan som jag verkligen kände kärleken för fotografi. Det var en alldeles speciell känsla att använda en så kallad ”proffskamera”. Numera fotar jag med min iPhone 3Gs och det är även den jag använder om jag redigerar bilderna.

Mitt fotograferande numera är bara för rent nöjes skull. Oftast fotar jag för att minnas och föreviga en viss känsla, exempelvis sommarvärme eller kärlek. Min pojkvän Stefan tvingas allt som oftast att vara med. Bilder jag fotar läggs upp på Fotosöndags grupp på flickr via mitt konto där (RitaMaysSugar) eller på min blogg banditnova.blogg.se. Kika in den!

Jag hittade Fotosöndag genom Maja, som var min fotolärare i gymnasiet och är min vän nu. Idén är helt fantastisk och söndagar har blivit en dag man längtar efter under veckan. Bara för att få se andras tolkningar på samma tema. Min favorit hittills har varit temat ”Paus” och ”Ögonblick”. Det blev mycket intressanta och olika tolkningar som inspirerade.

3 FAVORITER AV INLÄMNADE TEMAFOTON

Finished
av @QuickSound
En självklar favorit! Tolkningen är fantastisk och den förmedlar så mycket på samma gång. Ett perfekt självporträtt.

Freelensing_20100626#01
av @PierrePox
Åh, den här bilden tar mig tillbaka till somrarna vid sjön när jag var liten. Man känner värmen och sanden mellan tårna. Som om man var där själv. Tummen upp! Paus.

http://www.flickr.com/photos/maja_larsson/4632193568/
av @Maja_Larsson
Bubblor. Vatten. Lugn. Hela Blue-serien av Maja Larsson borde tas med. För det går från lugn till kaos, från vind till orkan. Många tankar som fördelas på tre underbara bilder. Så enkelt, men så träffsäkert. Blå.


VAL UR MINA EGNA FOTON TILL FOTOSÖNDAG

PAUS
paus, Annika Pettersson

Jag gillar skarpt kombinationen av finklädd, utomhus, stenmur. Bilden togs av en slump under min pojkväns mormors begravning, och var inte alls meningen att bli så djup. Men när jag såg den i telefonen så tänkte jag bara: ”Herregud vad bra jag är!” Haha!

BLUE
Blue, Annika Pettersson

Första bilden jag lämnade in till Fotosöndag. Den har en speciell plats i mitt hjärta då den påminner om min syster.

UPPREPNING
Upprepning, Annika Pettersson

Detta tema kämpade jag med. Jag fotade allt möjligt men blev inte riktigt nöjd. Så en eftermiddag när jag och min pojkvän väntade på pizza så såg jag hans stripiga och skitiga hår och fotade snabbt som attan! Resultatet: Bra bra bra!


Vill du se mer av hennes bilder? Följ Annika på Twitter @RitaMaysSugar!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Pierre skriver:

    Jag gillar Annikas bildspråk och hon går alltid sina egna vägar när det gäller att tolka ett tema. Kul att du gillar min strandbild Annika 🙂

  2. Maja skriver:

    Tack för att du valde mina bilder på temat blå. 🙂 Annika, ditt bildspråk är unikt – sluta aldrig tänka och se som du gör. Har sett det under 4 års tid… någonting (?) och slutar fortfarande inte att förvånas över ditt bildtänk.

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.