Fotosöndag Profil | Sebastian Ahokas

Namn: Sebastian Ahokas
Ålder: 17 år (18 i november)
Bor: Mölndal strax utanför Göteborg
Yrke/ sysselsättning: Pluggar media på Munkebäcksgymnasiet Fotar med utrustning: Nikon D90

Fotobakgrund
Jag har nog alltid varit lite intresserad av foto och bilder. Intresset växte rejält under förra året då pappa köpte en NIKON D90 som under vissa perioder varit som fastlimmade på mina händer. Foto för mig är frihet och känslor. Friheten i att kunna vara helt fri i skapande, tankar och att tolka. Känslorna är också en stor del av den underbara livs och konstformen som kallas foto. Att helt fritt kunna få ner tusen känslor på en liten bild är enligt mig helt fantastiskt! Motiv som brukar vara i fokus när du fotar? Natur och blommor har alltid varit på andra sidan av min kameralins. Vet inte riktigt varför men kan vara för att mina bästa bilder (enligt mig) har varit med just blommor eller natur i fokus.

Nu på senaste tiden har även sport och supportrar hamnat i fokus då jag fått möjlighet att fota på Elfsborgs alla matcher. Jag har nu stått på Borås Arenas fantastiska gräs och fotat supporterföreningen ”Guliganerna” och laget som de älskar under två matcher och kommer nog att fota många matcher framöver.

Vad inspirerar
Det som inspirerar mig mest är miljöer och färger. Tänk bara att kunna gå runt i diverse trädgårdar, skogar och andra fantastiska miljöer i vår fina värld tillsammans med en kamera och bra musik i hörlurarna. Hittade Fotosöndag genom? Jag hittade detta fantastiska forum med alla fantastiska och härliga människor genom en gammal lärare som tydligen också älskade att fota.

Favorittema
Jag tycker att alla teman har haft sin egna lilla skönhet och glans. Jag tyckte att Fotomaratonet var en fantastisk händelse med många bra teman. Om jag måste välja ett tema så måste jag nog säga ”Säkerhet.”

TRE FAVORITER AV ANDRA

Först och främst så måste jag säga att det var mycket svårt att enbart välja 3 bilder då jag tycker att alla bilder på alla teman är helt fantastiska!

http://www.flickr.com/photos/jprod/6225387743/in/pool-1381649@N25/
”Knowledge”, Copyright All rights reserved by Jens Rydén

Tema: ”Säkerhet”. En fantastisk bild som är oerhört snyggt genomförd och känslofylld. Med ljuset och reflektionen så får bilden verkligen liv.

#001 - It's raining! Whose great idea was this? or RTFM
”#001 – It’s raining! Whose great idea was this? or RTFM”, AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by cj.viberg

Tema: ”Natt”. En mycket snygg och humoristisk bild av en fantastisk och älskad fotograf. Urläckert bokeh och ljuvlig B&W som gör bilden svår att glömma.

The mountain of ice
”The mountain of ice”, Copyright All rights reserved by Sina Farhat

Tema: ”Aha!” En bild som passar perfekt till temat. Man får verkligen en ”aha-känsla” när man ser vad det är. Riktigt snygg macrobild.

 

TRE EGNA FAVORITER

Illusion
”Illusion”, Copyright All rights reserved by Sebastian Ahokass

Tema: ”Illusion” Har för mig att jag befann mig på resa i Danmark när vi fick detta roliga temat. Kände mig riktigt djup, stolt och nöjd när jag fick lägga upp bilden och få alla fina kommentarer och synpunkter.

The silence of the Lambs
”The silence of the Lambs”, Copyright All rights reserved by Sebastian Ahokass

Tema: ”Säkerhet” Mitt bidrag till mitt favorittema som kom av en slump. Jag och mina underbara föräldrar befann oss på en “Skörde-festival” i Kungsbacka då pappa fick syn på dessa urgulliga lammen.

My house in the middle of the street
”My house in the middle of the street”, Copyright All rights reserved by Sebastian Ahokass

Tema: ”Hus” Denna bilden kom till, som nästan alla de andra bilderna som jag är mest nöjd med, genom en slump. Utan jag mest tryckte av på måfå och var först inte alls nöjd med bilden. Sedan visade det sig att den kanske inte alls var så pjåkig ändå, eller som vi säger i Göttlaborg; “Den vå jöh änna gööörbra!”

Vill du se mer av Sebastian eller komma i kontakt med honom? Här är länkarna…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.