Fotosöndag Profil | Max Lebram

Namn: Max LebramMax Lebram
Ålder: 43år
Bor: I Skultorp utanför Skövde
Yrke/ sysselsättning: Ordermottagning/ felanmälan underhåll på Volvo Powertrain i Skövde.
Fotar med utrustning: 
Nikon D7000, Nikon D60, Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G, Nikon DX AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3 5-5.6GII ED, Nikon Nikkor AF-S VR 70-300 f/4.5-5.6G IF-ED, Metz mecablitz 50 AF-1 digital, + En Leica III från 1933 som jag borde motionera lite., + en massa ”gör det själv mojänger” ex. ljudtrigger till blixt., Photoshop CS5, Lightroom 3


Fotobakgrund
Min fotobakgrund är väldigt kort, jag började fotografera sommaren 2009 efter att ha provat en Nikon D60 under ett dygn.
Så efter att vara den där som framkallar när filmen är slut och det enda som finns på filmen är två olika jular med lite födelsedagar i mellan, gick jag och köpte en Nikon D60.
Sedan dess går jag inte långt utan kamera. Även om den inte används så brukar den vara med.
I fjol så Fick min D60 sällskap av en Nikon D7000.

Andra delen av fotograferandet är minst lika kul, när man laddat in bilderna i datorn och kastat de 90% av bilderna som är suddiga. De kvarvarande 10% får sig en omgång i Photoshop eftersom jag alltid fotograferar i RAW.

Har precis avslutat en högskolekurs på distans, ”Digital Bildbehandling ” och håller för närvarande på med kursen ”Fotografi – Visuell kommunikation”.

Motiv som brukar vara i fokus när jag fotar?
Jag har inget speciellt favoritmotiv utan fotograferar allt än så länge! Jag vill med mitt fotograferande få betraktaren att reagera. För mig är det inte viktigt vad reaktionen är, eller på vad, utan bara att betraktaren reagerar och därför känner något.

En bra bild för mig är antingen kreativt arrangerad eller bara enkel men ur ett nytt, spännande perspektiv. Jag vill överraskas, hitta saker i bilden jag tittar på, gärna ”haja” till lite.

Vad inspirerar dig?
Utmaningar inspirerar mig. Jag har väldigt svårt att bara ”gå ut och fotografera lite”. Jag behöver något att utgå ifrån och göra min egen tolkning av.  Det är här Fotosöndag kommer till min räddning med sina teman och jag fullkomligt älskar hela idén för den passar mig så bra.

Hittade Fotosöndag genom?
Jag hittade Fotosöndag genom Johan Larkander som jag lärde känna på Högskolan i Skövde i mitten av 90-talet. Via hans länkar på Facebook sneglade jag på konceptet nåt halvår innan jag ”hoppade på” i augusti -11 med temat Avig.

Favorittema hittills?
Svårt att välja, men får nog säga ”De sju dödssynderna” som var en riktigt rolig utmaning.TRE FAVORITER AV ANDRA

untitled

Tema ”Grön”. ”Untitled”, Copyright All rights reserved by beta75.se. Så enkel men så tilltalande.

http://www.flickr.com/photos/pierrepocs/6366158433/

Tema, ”Film Noir”. ”Film Noir 1/3”, Copyright All rights reserved by PierrePocs. Ett så vansinnigt snyggt porträtt. Får mig att vilja fotografera mer människor.

http://www.flickr.com/photos/jprod/6270909989/

Tema ”Natt”. ”ET Goes to Sleep”, Copyright All rights reserved by Jens Rydén. Ett fantastiskt exempel på kreativitet som jag tycker är så bra.TRE EGNA FAVORITER

Skynda dig hem...!

Tema ”Farväl”. ”Skynda dig hem…!”, AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by Dinohyus. Länge velat göra en backspegelbild men inte riktigt vetat hur, när temat Farväl presenterades.

Resultatet blev över förväntan då modellen/sonen var, låt oss kalla det en smula ovillig.

Me, myself & I in the seven deadly sins [Explored]

Tema ”De sju dödssynderna”. ”Me, myself & I in the seven deadly sins [Explored]”, AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by Dinohyus. Fotosöndags julutmaning med de sju dödssynderna var så vansinnigt rolig att göra, även om en del av synderna var svåra att komma på. Eftersom jag har svårt att fota andra så tänkte jag att jag ska vara med själv överallt där det krävs.

These boots are made for walking...

Tema ”Uniform”. ”These boots are made for walking”, AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by Dinohyus. Visste inte riktigt vad jag skulle hitta på till temat ”Uniform” när jag hörde Nancy Sinatras låt ”These boots are made of walking”, som jag starkt förknippar med vietnamkriget och uniformer. Så jag skitade ner mina gamla DocMartens kängor o lade på hallgolvet. En kontrastrik bild med hårt ljus som jag blivit riktigt fäst vid.

Vill du se mer av Max eller komma i kontakt med honom? Här är länkarna…


Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Joakim Berndes skriver:

    Snyggt Max! Intressant och läsa lite om dig också, du är otroligt duktig och det är alltid ett nöje att se dina alster presenteras på fotosöndag. =)

    // Joakim Berndes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.