Fotosöndag profil | Gunilla Gustafsson

Namn: Gunilla Gustafsson
Ålder: 46
Bor: Järved, Örnsköldsvik
Yrke/ sysselsättning: Lärare på Språkintroduktionsprogrammet, Örnsköldsviks gymnasium
Fotar med utrustning: Canon 550D, Tamron AF 17-50mm f/2.8 Di-II LD Aspherical, Canon EF 50mm f/1.8 II, Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM, iPhone 6.

Fotobakgrund

För fyra år sedan hittade jag en länk till Fotosöndag på en bekants blogg; jag blev nyfiken och klickade på länken. Det som lockade mig var att jag kände att här kan jag få utlopp för min kreativa sida – att klura på ett tema, genomföra idén och sedan visa upp resultatet för andra. Det dröjde inte länge förrän jag var helt såld. Från att knappt ha rört vid en kamera kom fotografering att bli mitt största intresse.

Motiv

Stilleben av olika slag är ett vanligt motiv. Det är lätt att hitta stilleben i hemmet, där jag befinner mig mycket. Annars fotograferar jag det mesta och tillfredsställelsen är stor när jag verkligen lyckas med en natur- eller landskapsbild.

Inspiration

Eftersom jag bor i vackra Ångermanland ser jag ofta vackra motiv i min omgivning. Roliga teman är också entusiasmerande. Självklart får jag mycket inspiration av andras foton på Flickr och fotobloggar.

Favorittema

Temana med färger (grön, orange, rosa) har varit mina favoriter. Jag gillar teman som kan tolkas på många sätt och det blir intressantare att titta på de andra bilderna i gruppen när variationen är stor.

Tre favoriter av andra

Perspektiv

Tema: perspektiv. En bild som har allt: snygg komposition, vackra färger och underbart ljus. Dessutom gillar jag linjerna – och perspektivet så klart. Foto: Joakim Berndes

Mysterious atmosphere

Tema: bokeh. Den här vackra bilden kan jag betrakta länge. Det är något magiskt med snödroppen; det känns som att den ska slå ut medan jag tittar på den. Titeln Mysterious atmosphere är klockren. Foto: Annika Eriksson

Tjurkalv /Baby calf Higland Cattle (Explored)

Tema: maskulin. Den kalven kan vara det sötaste jag sett. Bedårande! Foto: Filippa Bylander

Tre egna favoriter

I det närmaste tyngdlös (Explore 2013-05-25)

Tema: tyngdlös. Det här är min absoluta favoritbild bland mina egna bilder. Jag gillar de gröna nyanserna och känslan av tyngdlöshet. Bilden fick mycket uppmärksamhet i form av många kommentarer och favoritmarkeringar, tack vare att den kom med i Explore, och det var något jag inte hade varit med om tidigare.

Snövit

Tema: glasögon. Min systerdotter Tilde har ställt upp som modell vid flera temafotograferingar. Det har varit spännande tillfällen då den lilla och jag inte haft samma uppfattning om hur mycket tid man ska lägga ner på en bild. Trots den relativt korta fotograferingstiden har resultaten blivit klart godkända.

Dags för lunch (Explore 2015-01-25)

Tema: lunch. Efter köpet av picknickväskan väntade jag på att ett lämpligt tema skulle dyka upp så när ”lunch” presenterades var motivet givet. Förutom motivet i sig är jag nöjd med ljuset och bakgrunden.

Kontaktuppgifter

gungus69@gmail.com

www.flickr.com/photos/nillanilzon/

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Ingela Olsson skriver:

    Du är duktig! Förstår att den på temat ”tyngdlös” är din favvo, den är fantastisk!

  2. Kameratrollet skriver:

    Snyggt med väskan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.