Fotosöndag Profil | Ingrid Bergman

PROFIL FOTOSÖNDAGIngrid Bergman

Namn: Ingrid Bergman
Ålder: 20 år
Bor: På Gotland på Hemse
Yrke/ sysselsättning: Pluggar fotografi, digitalt och analogt.
Fotar med utrustning: Nikon D60 och 35mm 1.8. Enkelt och bra. Det är inte kameran som gör bilderna, det är jag ett exempel på.

Hur började allt?
Jag köpte min första och nuvarande systemkamera 2008 med egna insparade pengar och var överlycklig men det riktiga fotointresset tog inte fart förrän 2010. Det var inte förrän oktober 2010 då jag köpte mig mitt objektiv 35mm 1.8 som jag märke att jag faktiskt blev bättre (kit-objektivet 18-55 är ingen höjdare att fotografera med som vi alla vet, med tråkiga 5.6 som största bländare). Är självlärd i Photoshop men valde ändå att gå Moderskeppets Digital bildbehandling för att få grunderna ordentligt.

Efter antagningsdagar på Gotland i maj 2011, så fick jag i juni ett brev att jag är reserv på att få börja på Fotolinjen på Gotland Folkhögskola i Hemse, först tog jag det hårt för att jag var reserv men efter några dagar förstod jag att det definitivt inte var ett nej, utan ett kanske som skulle kunna bli ett ja. Mycket riktigt, i slutet av juli ringde min mobil och jag hade fått en plats på Gotland. Så jag packade väskorna i slutet av augusti, tog färjan och började ett nytt liv på Gotland.

För mig är foto något jag lever för. Jag har svårt att inte fotografera men det finns ändå en gräns som kan göra att jag inte ens kikar på kameran på flera dagar. Jag vill kunna mer än vad jag kan och jag vill ta chansen att göra det jag verkligen vill göra. Jag kan min Nikon D60 utantill och enda anledningen till att uppgradera mig är möjligheter till bättre ISO/brusbehandling eller fler slutartider. För mig är foto inte att ha den dyraste utrustningen utan vad man kan göra med det man har.

Motiv som brukar vara i fokus när du fotar?
Jag tycker om att fotografera människor, framför allt är det roligt att använda sig själv, självporträtt är en stor del i mitt liv. När jag bodde hemma fotograferade jag min tvillingsyster Karin mycket. Sedan jag började plugga foto på Gotland och fått uppgifter som kräver att ta kontakt med människor har jag blivit en betydligt bättre fotograf. Det var och är nervöst men det är något alla borde öva på, det lönar sig i längden.

Var kommer inspirationen från?
Det är massvis som inspirerar mig. Flickr, bloggar, böcker, film och musik, en salig blandning av allt. Framför allt unga fotografer som har lyckats ute i världen, det inger hopp.

Att jag hittade till Fotosöndag kan jag tacka Johannes för. Anledningen till att jag var med på Fotosöndag från första början var att första temat för min del var ”Skräck”. Fritt, brett och roligt!TRE FAVORITER AV ANDRA

The right place in the right time

Tema ”Heligt”, Copyright All rights reserved by Emma Vistrand. En klasskamrats första bidrag som gör att jag ler och är stolt.

Sound of my heart.

Tema ”Ljud”, Copyright All rights reserved by bergman.karin91. Karins fantastiska bild, älskar gitarrens röda nyans.

what is down?

Tema ”Upp & ner”, Copyright All rights reserved by PierrePocs. Detta tycker jag om! Mystiskt och fint. Tycker om beskärningen att göra bilden kvadratisk.
TRE EGNA FAVORITER

don't make me

Tema ”Skräck”, Copyright All rights reserved by bergman.i. Första och bästa temat någonsin: Skräck! Första gången jag var med i Fotosöndag och fick en enorm respons av alla som var med så det riktigt värmde i hjärtat på mig.

don't take me because I have colour

Tema ”Färg”, Copyright All rights reserved by bergman.i. En bild jag tog på Gotland med en klasskamrat. Temat färg var brett och roligt att pilla med.

The bird/Dance for me

Tema ”Heligt”, Copyright All rights reserved by bergman.i. Denna bild kom fram av en slump, i skolan hade vi fått en uppgift som hette: The Bird. Jag och några klasskamrater kände för att göra en photosession utomhus en helg och tänkte då fotografera uppgiften. Uppgiften kirrade vi snabbt och övergick direkt till en friare photosession då jag knäppte denna bild och det var självklart att det var denna som skulle vara min The Bird.

Vill du se mer av Ingrid eller komma i kontakt med henne? Här är länkarna…

  • Mail: ingrid.bergman91[a]gmail.com


Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.