Inte en söndag utan CJ i våra tankar

by Maja on 2 november, 2011

Aldrig tidigare har jag lagt fingrarna mot tangentbordet med något så sorgsamt som ska förmedlas i ord till er. Det är med tårar i ögonen och ett tungt hjärta jag skriver det här, men med familjens önskan om att ni, hans många vänner och bekanta bland Fotosöndag-deltagarna ska få veta. En av de mest engagerade och skickligaste fotograferna här på Fotosöndag har avlidit. Jörgen CJ Viberg har lämnat oss.

Jag har en god stund klickat mig runt bland Jörgens bilder nu och trots den saknad och den sorg jag känner, så får han mig på samma gång att le. Le genom sina briljanta, intelligenta och humoristiska bilder som tittar tillbaka på mig med sin alltid så speciella tvist. De fyller hela hans fotoström.

Många med mig har gång på gång förundrats över de bidrag Jörgen har lämnat in på tema efter tema här på Fotosöndag. Och jag vet att många med mig har beundrat hans fantastiska bildspråk. Jag har personligen följt Jörgens bildskapande med stort intresse. Mina kommentarer på Jörgens bilder blev ofta något i stil med: ”Jag älskar din hjärna CJ!” och när han svarade ja på min vänförfrågan på Facebook för en lång tid sedan, blev jag så glad. Jag minns hur jag raskt klickade mig in i hans fotoalbum. Jörgen har alltid väckt den där nyfikenheten hos mig. Vad har han nu hittat på? Vad har han tänkt? Vad har han sett? Hur har han tolkat temat den här gången?

Det är få som har det ögat, den uppmärksamheten och den känslan för detaljer som Jörgen hade. Och som kan förmedla budskapet vidare med bilden som uttrycksmedel. Det är förunnat de få som faktiskt tar sig tid att se. Som iakttar sin omgivning, som lyssnar och tar in. Förunnat de lyhörda och empatiska. Det blir tomt utan Jörgen här på Fotosöndag. Väldigt tomt. Men det kommer heller inte gå en endaste söndag utan att han kommer finnas i min tanke. Och i den tanken finns väldigt mycket inspiration och väldigt mycket glädje. Ingen söndag blir igen densamma utan hans bilder, hans kommentarer och hans närvaro. Saknaden är stor men vi har också många, många fina minnen här mitt ibland oss.

Jörgen, tack för allt. Och du vet, som jag skrev till dig tidigare, himmelen kommer vara en mycket intressantare och roligare plats att komma till nu när du är där. Vila i frid min vän.

Tills vi ses igen.

/Maja

Leave a Comment

{ 23 comments… read them below or add one }

Pierre november 2, 2011 kl. 16:58

En mycket fin hyllning här på FS till en av de mest kreativa fotografer vars bilder jag också uppskattat väldigt väldigt mycket. Vila i frid Jörgen!

Svara

Janna november 2, 2011 kl. 17:35

Nu gråter jag på riktigt, så tragiskt 🙁

Jag hade precis ”hittat” honom och han blev snabbt en favorit. Så kreativ och uttrycksfull. Han kommer att lämna ett stort tomrum 🙁

Svara

Mattias @jetuma november 2, 2011 kl. 18:12

Jag är chockad och ögonen fylls med tårar när jag läser inlägget. Har aldrig träffat Jörgen, men hans bilder och de kommentarer han lämnat på mina bilder har gjort stort avtryck och skapat en relation som inte behöver en muntlig dialog. Nu blev jag riktigt ledsen och jag kommer sakna honom mycket! Fint skrivet Maja!

Svara

Jonas november 2, 2011 kl. 19:36

Mycket tråkigt att läsa, tack till familj och Maja som beskrev för oss som inte kände honom mer än här. Vila i frid Jörgen…

Svara

Sara november 2, 2011 kl. 19:38

Så sorgligt. Kommer sakna hans underbara tolkningar och otroligt fina bilder.
Vila i frid.

Svara

Kine november 2, 2011 kl. 20:01

Väldigt ledsamt att höra, jag uppskattade CJ:s bilder och kommentarer väldigt mycket. Maja, du sätter pricken över i:et angående hans stil, fint berättat.
Vila i frid

Svara

Fredde @darksidedesign november 2, 2011 kl. 20:09

Så otroligt sorgligt. Ord kan inte beskriva en människa, känsla eller denna ofattbara saknad. Tre punkter kan inleda tomrummet efter Jörgen.

Vila i frid fotografen

/Fredde

Svara

Peter/ptrlx november 2, 2011 kl. 20:54

Mycket tråkigt, jag kommer att sakna hans bilder och framförallt hans kommentarer. Han hade alltid något fint att säga om alla bilder i fotosöndag. En generös man.
Vila i frid

Svara

MonicaSE november 2, 2011 kl. 21:47

Dette var fryktelig triste nyheter å lese. Han ble tidlig en virkelig stor favoritt og ”forbilde”, med sine geniale, kreative ideer og uttrykk, og jeg har gledet meg over hver ny opplasting bl.a. til hans ”My 52 square project” Han utmerket seg også med sine humoristiske og gode kommentarer han ga til alle. Selv uten å kjenne ham personlig, føles det nesten som å ha mistet en venn. Flotte ord og godt skrevet Maja
Hvil i fred

Svara

Kristina Alexanderson november 2, 2011 kl. 21:05

Tack Maja, för inlägget. Jörgens insats i Fotosöndag var enorm, alltid med, alltid närvarande. Han kommenterade alltid på alla bilder insiktsfullt och personlig. Jag tror att alla som var med i Fotosöndag fick en relation till Jörgen genom hans underbara bilder, så genomtänkta och förnurliga. Välkomponerade och insiktsfullt kluriga. Jag kommer sakna honom som fotograf, men även som en av dem som alltid tog sig tid att stanna av vid alla andras bilder, kommentera och tolka, fundera och skriva en rad.

Mina tankar är med hans familj. /Kristina

Svara

Jens Rydén november 2, 2011 kl. 22:38

Du formulerar det så väl Maja. Varenda ord skriver jag under på. Jörgen har alltid varit en av mina personliga favoriter i Fotosöndag-gänget. En som jag har bollat idéer och diskuterat bilder med privat. Hans kreativitet låg på ett plan som jag uppskattar enormt. En intelligens och snillrik tolkning på tema. Hans egna serie med ett självporträtt i veckan över 52 veckor har varit en av mina stående aktiviteter varje vecka. Helt briljanta foto.

Det går aldrig att ersätta en människa och Jörgen kommer för alltid att vara saknad på flera sätt. Som Maja skriver, får vi glädjas åt alla bilder han lämnar kvar till oss. En fin människa har lämnat oss. Låt oss hedra honom och ta hand om varandra genom välvillighet och peppande kommentarer. Låt kreativiteten flöda!

Jörgen du fattas oss. <3

Svara

Maja november 3, 2011 kl. 09:16

Tack Jens.

Svara

Ing-Britt Viberg november 2, 2011 kl. 22:56

TACK ALLA, Jörgens fotovänner ni bär oss i vår sorg

Mamma, Pappa och Mikael

Svara

Moniqa november 2, 2011 kl. 23:09

Nämen! Så sorgligt att läsa, men fint skrivet! Och nästan kusligt när man ser temat för söndag: Farväl…

Svara

Maja november 3, 2011 kl. 09:15

Temat är valt efter jag fick beskedet. Ett tema som för de som kände Jörgen, kan öppna för en möjlighet att på ett fint sätt säga hejdå genom en bild på söndag. För de som inte kände Jörgen så fungerar temat ändå, precis som vanligt.

Svara

Katinka november 2, 2011 kl. 23:21

Nej! Hur är det möjligt? Han var ju med oss i söndags, med en lika klurig och speciell bild som vanligt. Jag kände inte Jörgen personligen men uppskattade som alla andra den vänlighet och värme som lyste igenom i kommentarerna. Tack Maja för dina ord, hoppas Jörgen slapp lida.

Svara

Carl november 3, 2011 kl. 07:44

Det var fint skrivet av dig Maja

/Carl

Svara

Göran november 3, 2011 kl. 10:05

Maja, starkt skrivet! Vi är ändå lyckliga som fick ha Jörgen ibland oss och ta del av hans fantastiska bilder, humor och att han tog sig tid att kommentera och samtala om både andras och sina egna bilder. Jörgen är och var en stor inspiratör!

Det blir tomt utan honom. Sänder också en särskild hälsning till hans familj!

Svara

Henrik_P november 3, 2011 kl. 16:49

Först och främst så blev jag chockad! CJ känner man givetvis igen då han alltid hade något att säga om varje bidrag och hans bilder drog till sig mina blickar väldigt ofta. Att få läsa att han nu lämnat oss är väldigt tråkigt.
Vila i frid Jörgen!

Svara

Cattis november 4, 2011 kl. 11:47

Gråter på riktigt! Kände honom inte, men känner ändå starkt för honom…

Han var en av mina favoriter, kommenterade alltid bidragen och var en eldsjäl i Fotosöndag… VILA I FRID JÖRGEN!

Svara

Kattis november 7, 2011 kl. 11:59

Otroligt vackert skrivet… Tänker på familj & vänner

Svara

Molly april 25, 2013 kl. 21:08

Your method of telling everything in this article is really pleasant, all be capable of easily understand it, Thanks a lot.

Svara

Paphos-car-Hire.com maj 3, 2013 kl. 02:32

Nexus One up top, and bottom of the back sides. The Guardian of Turkish Cypriot Organisations from 1958 to
1960 and President of the Republic. These vouchers grant clients with 10% to 20% discount on the Paphos Car Hire
companies with perfect customer friendly behavior.
If you have pre-booked a Dare es Salaam Tanzania holiday as soon as you add a Windows Live
ID, though it’s a minor improvement over the 4 S. Generally, companies offering one way paphos car hire, find out as much as tourists.

Svara

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: