Guide till stöd för temat ”Berättelse”

by Mattias on 8 september, 2010

I och med temat ”Berättelse” så introducerar vi något nytt i Fotosöndag. Nämligen att vi, i detta fallet, faktiskt ber er att efterbehandla bilden (bilderna). Så, som ett stöd, kommer här en kort guide som visar hur man man göra en enkel ”fyrtyk” med hjälp av Adobe Photoshop Elements och Adobe Bridge.

För er som inte har tillgång till Photoshop (Elements) kan jag rekommendera listan på alternativa program, både onlineversioner och sådana man laddar ner och installerar, som finns i temainlägget samt kommentarerna.

PS.
Det har tillkommit en sida som heter ”Videoguideer” under menyn ”Såhär fungerar det” här ovan.
Vi tar gärna emot feedback på ämnen som skulle vara bra videoguider – t.ex via twitter till @fotosondag – eller, kommentarerna här nedan.
DS.

Leave a Comment

{ 4 comments… read them below or add one }

Katinka september 9, 2010 kl. 22:54

Sorry, men detta hjälpte inte mig alls. Jag har inte Photoshop Elements, men jag har tillgång till Photoshop CS4. Dock behöver jag betydligt långsammare och mer pedagogisk hjälp (typ Patrik på Moderskeppet). Så jag får väl stå över den här veckan. 🙁
Jag har Lightroom 3 också, men kan inte se att det går att göra kollage i det programmet.
Katinka

Svara

trumper september 11, 2010 kl. 22:09

Men om du har Ps kan du alltid skapa ett nytt dokument och klistra in dina bilder en och en, sen kan du flytta runt tills det ser ok ut. Enklast är att göra dem lika stora innan. Kör du fast lär säkert nån svara om du twittrar och taggar #fotosondag.

Svara

Maja september 12, 2010 kl. 10:14

Och så fanns ju alltid vi till hjälp om det hade strulat. Bara att maila! 🙂 Men kul att du löste det.

Svara

Katinka september 11, 2010 kl. 22:02

Tar tillbaka ovanstående! Har fixat mina två kollage nu, lördag kväll 🙂
Hittade ett program Shape Collage genom Moderskeppet.se Programmet kostade 25 USD och genererar kollage automatiskt utifrån de bilder man väljer. Genom att spara kollagen som Photoshop.psd kan man sedan gå in i PS och fixa till dem väldigt enkelt med Ctrl T. Simsalabim! 🙂

Svara

Previous post:

Next post: