Fotosöndag Profil | Sina Farhat

Profilbild tagen av: Jonas Söderström

Namn: Sina Farhat
Ålder: 32
Bor: Göteborg
Yrke/ sysselsättning: Frilansfotograf med specialisering på Event (dock ej bröllop!).
Fotar med utrustning: Digitalt: Canon 50D, Canon 50mm 1.4 USM, Canon 35-80 4-5.6, Nikkor 50mm 1.4, Nikkor 105mm 2.5, Nikkor 200mm 4.0 (Nikkor objektiven är från slutet av 1970 talet.) Canon 580 EX II blixt. Mellanringar och stativ. Analogt: Canon 1V HS, Canon A-1 (äldre FD systemet), samt objektiv för FD kroppen.

Fotobakgrund

Min bakgrund till fotografins värld är att jag ”lånade” farsans filmsystemkamera (Canon eos 500) och lärde mig grunderna med film, detta innebar ibland konflikter när jag kom hem med ett antal rullar film och fick påminnelsen att det inte är billigt att skicka in dom för framkallning så ta det lugnt!

När jag sedan skaffade mig en digital systemkamera (Canon 30D) så fick jag släppa loss fantasin på ett sätt som bara digitalt kan göra och ett antal tusentals bilder senare så hade jag upptäckt hur roligt det är att bara testa saker och se vad resultatet blir!

Jag hade dock inte glömt bort det analoga och medan jag fotade digitalt plockade jag upp filmkamerorna igen men denna gång satte jag upp ett svart/vitt labb hemma så att jag kan njuta av upplevelsen att fota, framkalla hemma och scanna in resultatet! Det analoga arbetssättet har hjälpt mig att förstå och bemästra timing så att när jag åker till ett jobb väntar jag in stunden och kommer hem med exempelvis 50st bra bilder som i många fall inte ens behöver editeras, detta gör att jag kan väldigt snabbt leverera bilder till kunden och ge dom en wow-känsla och därmed fortsätta resan att bli ihågkommen!

Nästa steg i utvecklingen blev när jag startade eget som frilansfotograf och såg dörrar öppnas till världar som tidigare varit stängda för mig! Jag upptäckte också ganska snabbt att hemligheten med att vara uppskattad och att bli inbjuden till event är att bli riktigt bra på att leverera en produkt som folk uppskattar och som man blir associerad med, det är även bra om man kan göra saker på kort varsel då det ännu mer bekräftar bilden att den personen går det att lita på! Jag leder också utbildningar och tycker om att lära andra mina metoder och tekniker.

Motiv som brukar vara i fokus

Jag älskar detaljer! Runt omkring oss finns det en massa saker vi inte ser då dom upplevs som oviktiga eller kanske för ordinära, jag prioriterar dessa oviktiga och ordinära saker och finner detaljer som får folk att säga ”jag visste inte att den fanns där och då passerar jag den platsen varje dag!”, detta gör att jag hittar bilder som står ut på ett bra sätt och får folk att säga wow!

Inspiration

Folk omkring mig och hur jag mår den dagen påverkar. Det behövs inte mycket för att jag ska gå in min kreativa zon så om jag exempelvis ser folk dricka en kopp kaffe så brukar idéer dyka upp i huvudet. Ser jag en bild som jag tycker mycket om så blir jag inspirerad att testa och ta en liknande bild. Den bästa bilden är dock den enklaste, nämligen då jag är tillsammans med mina fotovänner och ibland tar ett avslappnat porträtt som dels visar glädjen i rummet och ger mig ett minna för livet!

Fotosöndag

Som jag minns det så var det i samband med en riktigt fin bild som en kompis lagt upp på flick för ett Fotosöndag tema, jag klickade mig fram till gruppen och tänkte att det vill jag och testa, sedan dess har jag varit med i stort sett varje vecka! Varje tema är en favorit för mig då jag får se hur andra tänker och utifrån deras ögon blir inspirerad, dom roligaste är dock dom som är minst uppenbara och som kan tolkas nästan hur som helst!

 

3 FAVORITER AV ANDRA

.
”.”, Copyright All rights reserved by beta75.se

Tema: samlad. Karl Nilsson har en fantastisk kreativitet som både fascinerar mig och ibland skrämmer mig, denna bild är ett sådant exempel där den är SÅ skrämmande med sitt tema där man kan tolka att någon blivit mördad men samtidigt genial då Karl visar att han vågar och vill skapa bilder som står ut bland mängden och visar hans talang!

The Ball
”The Ball”, Copyright All rights reserved by Jens Rydén

Tema: orange. Jens Ryden är fotograf som tar helt underbara bilder, han har ett öga för detaljer som gör att man kan sitta hur länge som helst och titta på hans bilder och denna bild visar hur han funnit en sådan plats många besöker och som anses vara ordinär. Jens har lyckats skapa en bild som är full av detaljer, svart/vit konverteringen gör att en känns avskalad och riktigt skön att titta på och den visar hans talang för att skapa snygga bilder!

Information overload
”Information overload”, Copyright All rights reserved by Jetuma

Tema: laddad. Mattias Karlsson har med denna bild förmedlat känslan av en att tiden konstant går framåt och antagligen får en äldre generation att undra hur detta kunde hända! Bilden förmedlar kaoset idag med att tomma ytor blir offer för sprayfärg, det eviga ”kriget” med planschytor där man får en kort period på sig att förmedla ett budskap innan en annan person häftar över den med sitt budskap och hoppet att den äldre generationen kan ta sig fram med hjälp av fordon så att dom inte behöver vara tvungna att stanna på en plats hela tiden! Svart/vit konverteringen gör bilden så bra!

3 FAVORITER AV MINA EGNA

Moving towards the light (explored)
”Moving towards the light ( explored), Copyright All rights reserved by Sina Farhat

Denna bild är speciell för mig då den skapades av den där glädjen att man när man går på en fotopromenad med gott sällskap på ett kravlöst sätt och låter inspirationen komma ibland från ingenstans!

Welcome to a warm, green and a wonderful world
”Welcome to a warm, green and wonderful world”, Copyright All rights reserved by Sina Farhat

Palmhuset på Trädgårdsföreningen är en enorm räddning för mig under den gråa och färglösa vinter perioden, det faktum att jag kan vandra in i en underbart grön och skön miljö året runt betyder att jag kan vara kreativ under hela året!

The big impact! (explored)
”The big impact! (explored), Copyright All rights reserved by Sina Farhat

Denna typ av bild är lätt att bli imponerad av men riktigt svår att få till själv så när jag gav mig på att skapa denna bild blev det en hel del trial en error men ack den som ger sig, för efter en stund med att jag kladdat ner köksbordet med rödbetssaft, försökt med många olika bildvinkar och kämpat med fokuseringen så satt denna den!

Vill du se mer av Sina? Här är kontaktuppgifter:

belola[a]gmail.com
sinafarhat.se
twitter: @belola
070 – 914 74 55

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.