Fotosöndag profil | Filippa Bylander

Namn: Filippa Bylander

Ålder: 45

Bor: Nacka, Stockholm

Yrke/ sysselsättning: Ekonom

Fotar med utrustning: Canon EOS 550D och en Iphone 5. Ny favoritobjektiv är ett Tamron SP AF90 mm F/2.8.

Kontaktuppgifter: filippab@me.com, https://www.flickr.com/photos/filippanna/

Bakgrund

Jag har alltid tyckt om att fotografera men inte fotograferas. Att stå bakom kameran ger mig en möjlighet att se verkligheten lite från sidan vilket lugnar ner och ger mig en distans till livet. Jag tycker om foton av vardagen och helst så oredigerat som möjligt. Min systemkamera köpte jag för 4-5 år sedan, äntligen slapp jag fundera utan kunde bara ta foto efter foto! Det är en härlig frihet att kunna slösa ett antal foton på bästa vinkeln, ljuset eller avståndet.

Motiv & inspiration

Jag tycker mycket om att fotografera människor så bonusbarnen, sambon och vännerna börjar vänja sig vid att vara i fokus. Jag smyger gärna in i en hörna och väntar på den där omedvetenheten hos modellen. Streetfoto är jättekul men jag är lite försiktig av mig. Det kräver lite träning och mod, men på våren är Kungsträdgården i Stockholm så fantastiskt; blommor och människor koncentrerade på blommor. Där kan man gå bananer med kameran.  Blommor och natur är en annan favorit. Det finns många blomjävlar i min bildbank. Färg och ljus inspirerar men även att få fundera över tex ett Fotosöndagstema. Något jag inte skulle funderat över att fotografera annars, tänka till så det inte blir det självklara enkla. Jag vill försöka fånga ögonblicken i livet, tyvärr är de många… Jag är inte mycket för att redigera mina foton, som mest beskär jag eller gör det lite suddigt för att bli av med något störande i bakgrunden.

Jag har många inspiratörer i Fotosöndaggruppen men av yrkesfotografer är Nick Brandt (http://www.nickbrandt.com/) en stor favorit för sina svartvita starka foton och likaså Anna Thorbjörnsson (http://www.astfotograf.com/) , min före detta kollega som tar så olika foton men som nyttjar ljuset och omgivningen.

Fotosöndag & favorittema

Fotosöndag ja, jag har vänner som är fantastiskt duktiga med kameran och de postade foton på sociala media med taggen Fotosöndag. Det gjorde mig nyfiken men som så många andra ställde jag mig frågan om jag var bra nog. Men hälften vågat, nu gör jag det för min skull. Min utveckling drivs genom feedback från resten av gruppen och genom att se hur de andra gör. Fantastiskt!

Många roliga teman är det, det är så svårt att välja ett men … Barndom. Det var klurigt och bra.

 

3 favoriter av andra

Meddelande.
Evas Meddelande. Full av liv och kladd.

Peaceful evening
Susannes Panorma. Mitt älskade Skåne på foto.

Love
Pernillas Uniform. En av mina absoluta favoritbilder, buset lyser igenom bilden.

 

3 favoriter av dina egna

AAAHHHHH!
Mitt Somrigt-foto från i år. En ögonblicksbild på stranden, allt samverkade så där strålande.

Min syn på livet.
Glasögon. Jag är riktigt stolt över den här bilden. Den blev precis som jag ville och är verkligen hur jag ser världen eftersom jag är så himla närsynt.

Vi brottas!
Rädsla. Inte för att bilden utstrålar någon rädsla men jag gillade att kunna vända temat till en bra sak. Egentligen en värdelöst positiv tolkning av temat men en rolig bild. Det får vara värt nåt.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.