Veckans tema är ”Spegling”

by Maja on 3 augusti, 2010

Temat

”Spegling” är temat för första veckan i augusti. Ser fram emot att se hur era tankar har gått när ni lämnar in era bidrag… Skriver inte mer om temat än så, för att lämna det öppet för allas våra tolkningar!

Veckans reflektioner

Det känns som att kommentarerna blir fler och fler på bilderna som laddas upp – vilket känns riktigt roligt. Att kommentera ger ju inte bara fotografen bakom bilden feedback, utan jag utvecklar också mitt eget seende och bildtänk. Att bemöda sig med att faktiskt sätta ord på VAD i bilden som gör att man tycker si eller så, det konkretiserar.  Eller vad säger ni? Det är bara min högst privata åsikt. 🙂 /Maja

Och som vanligt…

  • Du taggar din bild med ”fotosondag” och ”spegling” – det för att den ska dyka upp på vår sida här!
  • Du kan ladda upp bilden var du vill, men gör det gärna på flickr och  i gruppen ”Fotosöndag” om du vill att dina bilder ska synas här på sidan.
  • I gruppen ”Fotosöndag” lämnar du in max 2 av dina bidrag och först på söndagen.
  • Twittrar du om ditt bidrag, tagga gärna med ”#fotosondag” och ”#spegling”. Bloggar du om ditt bidrag, länka gärna till detta inlägget och hämta gärna en av våra banners här.

Leave a Comment

{ 3 comments… read them below or add one }

Jens Rydén augusti 4, 2010 kl. 09:31

Håller med dig helt och hållet Maja. Jag älskar att verkligen fundera på en bild, vad jag känner för den och varför. Tycker om att ge konstruktiva kommentarer med ros som ris. Vill själv ha kommentarer som utvecklar mig och som får mig att se mina bilder på ett nytt sätt. Ser det inte som ett självändamål, men en utmaning att försöka ge konstruktiva kommentarer på samtliga bidrag till Fotosöndag. Har hittills inte lyckats. Vissa bilder pratar helt enkelt inte till mig alls och det får jag acceptera.

Keep up the good work!

Svara

VimleAnna augusti 8, 2010 kl. 22:22

Nu är jag också med, ska försöka hänga på varje vecka! Har även börjat använda Flickr, så nu kanske det blir lite fotograferande hos mig oxå. Älskar konstruktiv kritik, så ”shoot”!

Svara

Maja augusti 8, 2010 kl. 23:21

Välkommen! Kul att du hänger på. Ja, mer konstruktiv kritik tycker jag. Vad är det egentligen som gör en bild ”bra”? Att sätta ord på varför man tycker som man tycker ger både betraktaren och fotografen mycket tillbaka. 🙂 Ser fram emot dina bidrag.

Svara

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: