Veckans tema är ”Vind”

Du gillar kanske också...

3 svar

 1. Cattis skriver:

  Vad spännande!
  Framförallt för er ”oldies”, tänker jag. Jag menar, utmaningen och lusten, behöver ju en boost, emellanåt, för att det skall fortsätta att ge något! 🙂

  Sen jag började delta i Fotosöndag, har det fullkomligt exploderat med folk, som hakat på och många frågar om vad ”det där med Fotosöndag, egentligen är?” och vill vara gärna vara med! Men en del ryggar, för att de känner sig för kassa, har fel utrustning, etc, etc.
  Men det är ju det, som är så häftigt med gruppen (förutom själva huvudsaken; att tolka olika teman, såklart!):
  Att deltagarna varierar, i både kunskaps- och erfarenhets-nivå & tekniskt kunnande, kamera-utrustning och tillbehör. TROTS det, kan en enkel mobil-uppladdning, av någon med noll kunskap, ibland vara ett mästerverk, medan ett tekniskt fulländat foto, taget av en professionell fotograf, kan stå sig slätt, gentemot det specifika temat.
  Givetvis kan det vara tvärtom också. Men det kändes inte lika viktigt att lyfta fram, för vad jag vill förmedla, till ALLA deltagare (även ni som står och väger på kanten), är att:
  – Fotosöndag, handlar om att TOLKA och förmedla ett TEMA, i bild/foto-språk, i första hand.
  Det kan ALLA göra! Alla som har ett BEHOV, en VILJA, eller VILL LÄRA SIG, att använda foto/bild, som uttrycksform, that is.
  Tveka inte! Det gjorde jag. Jag tänkte att ”Nej, men jag har ju ingen utbildning, eller erfarenhet och inte heller någon lyxig systemkamera, att Flasha med. Jag är inte tillräckligt bra!”
  Men jag gick med till slut ändå och jag har lärt mig så enormt mycket, genom att ge och få feedback, på hundratals bilder, varje söndag…
  En gåva, people! Det är en GÅVA, att få lära, utveckla sitt bildspråk och genom andra deltagares ögon, få respons och ett hum om hur ens tolkning, egentligen landar i betraktarens ögon!

  Oj, oj… Det här blev långt! (sorry?) Men jag tycker det är viktigt och jag hoppas kunna peppa de som känner sig ”för fel”, på ett eller annat sätt!
  Det finns inget som är helt FEL, bara annorlunda och ANNORLUNDA är bra!

  /mvh: Cattis B, med glappande käft!

  • Maja skriver:

   Blir rörd. Läst det flera gånger. Du beskriver det så väl. Det är precis det som är tanken, att varenda en kan vara med. Det är ingen tävling, det är ett sätt att utmana sig själv. Att ta med den där kameran, att trycka av och att faktiskt skapa. Att genom begränsningen av ett tema hitta nya möjligheter. Bli friare i tanken och ta bilder man aldrig skulle ha tagit annars…

   Stort tack för din fina kommentar Cattis.

   • Cattis skriver:

    <3
    …kunde inte låta bli! Det är genom Fotosöndag jag utvecklats och vågar testa nya sätt att använda kameran! Har bara en kompaktkamera, men lyckades ändå kamma hem en #8 Explore, på mitt senaste bidrag!
    ALLA kan om KÄNSLAN får vara med! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.