Veckans tema är ”Svartvitt” och ”Landskap”

Den här gången ska vi kombinera två teman,”Svartvitt” och ”Landskap”. Vi ska alltså fota landskap och konvertera till svartvitt. Hoppas det här kommer inspirera er att testa något nytt! Personligen har jag aldrig kombinerat de två så jag ser fram emot att experimentera och se vad jag kan få fram. Både med min iPhone och med min systemkamera.

Vi sätter samman temana och taggar såhär: #svlandskap

/Maja

SVARTVITT

Ett tema som inte har några egentliga tolkningsmöjligheter i innehåll, men som kan vara en teknisk utmaning. Vad ska man tänka på? Och hur konverterar man en bild från färg till svartvitt? Nedan finns länkar till artiklar i ämnet. Det går såklart att hitta fler. Googla, läs och fundera på kontrast, gråskala och hur du ska gå tillväga. Kanske kan vi starta en svartvit tråd på Svenskt Fotoforum där vi kan diskutera ämnet? Dela med oss av våra kunskaper och åsikter.

LANDSKAP

Inte heller detta tema har så många tolkningsmöjligheter, men det går att variera i det oändliga. Landskapsbilder förknippas nog oftast med färg. Därför vänder vi på det och undersöker vad vi kan få fram i kombinationen mellan landskap och svartvitt.

LÄMNA IN BIDRAG

Dina två bidrag lämnar du in på söndagen den 24 oktober.  Och som vanligt…

  • Du taggar din bild med ”fotosondag” och ”svlandskap” – det för att den ska dyka upp på vår sida här!
  • Du kan ladda upp bilden var du vill, men gör det gärna på flickr och i gruppen ”Fotosöndag” om du vill att dina bilder ska synas här på sidan.
  • I gruppen ”Fotosöndag” lämnar du in max 2 av dina bidrag och först på söndagen.
  • Twittrar du om ditt bidrag, tagga gärna med ”#fotosondag” och ”#svlandskap”. Bloggar du om ditt bidrag, länka gärna till detta inlägget och hämta gärna en av våra banners här.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.