Veckans tema är ”Säkerhet”

Så var det tisdag och det är dags för ett nytt tema. Vi fotar denna första vecka i oktober på temat ”Säkerhet” och återigen har vi ett spännande samarbeta att bjuda er på.

Temaförslaget kommer från Räddningstjänsten Västra Blekinge som gärna vill delta i ett samarbete med anknytning till den fototävling de just nu anordnar. Vi tycker att samarbeten ger oss lite extra att bita i och hoppas så klart att ni antar utmaningen. Vill man fota ”som vanligt”, och endast genom att lämna in bidraget i vår flickr-grupp så går det naturligtvis bra. Då gör du bara ”som vanligt” och taggar din bild endast med ”fotosondag”, ”sakerhet” och ”FS111009”.

Här följer nu information om samarbetet och om hur du går tillväga för att vara med i tävlingen och eller Fotosöndag!RÄDDNINGSTJÄNSTEN VÄSTRA BLEKINGE

Fototävlingen

Tankarna bakom att anordna en fototävling är flera. Vi vill att fler ska:

 • förstå vad räddningstjänsten gör och vad vi kan göra. Räddningstjänsten idag är så mycket mer än ”bara” en brandkår.
 • tänka till kring säkerhetsbegreppet. Vad innebär säkerhet för dig? Vad kan säkerhet vara för andra?

Vi tror att bilder är ett bra sätt att illustrera sådant som kan vara svårt att förklara. Det kan få dig att se saker ur andra perspektiv än du gör i vardagen. Det är något som i förlängningen kan vara nyttigt för både oss som organisation och för den enskilda individen.

Här kan du läsa mer om tävlingen och vilka reger som gäller!

Obs! Om du deltar i tävlingen via Fotosöndag så behöver du inte maila in bilden till oss. Det räcker med att du taggar den på Flickr med extrataggen ”RVB2011sakerhet”. De fem bilder vi till slut väljer ut kommer publiceras på vår hemsida och den slutliga vinnaren röstas fram av besökarna. Priserna är: ett säkerhetspaket med brandfilt, brandvarnare och brandsläckare till bästa bild samt ett likadant säkerhetspaket till de som röstar fram vinnande bild. Välkommen med ditt bidrag!

Röstar gör du genom att maila in din röst till it[a]raddning.com eller klicka gilla på bilden på vår Facebooksida.

Längre ner i den här bloggposten kan du läsa mer om oss och hur vi arbetar.

Hälsningar / Anna Johansson, Räddningstjänsten Västra BlekingeTEMAT TAGGAS

 • FS111009
 • Sakerhet
 • Fotosondag
 • RVB2011sakerhet – om du också vill delta i tävlingen med ditt bidrag!

GÖR SÅHÄR

Är du ny deltagare i Fotosöndag? Välkommen att fråga oss på Twitter eller maila oss på info[a]fotosondag.se om det är något du undrar över.

 • Du laddar upp bilden på flickr och i gruppen ”Fotosöndag” om du vill att dina bilder ska synas här på sidan sen.
 • Du taggar din bild med ”FS111009”, ”fotosondag” och ”sakerhet” – det för att den ska dyka upp på vår sida sen.
 • Bidraget, fotot ska vara nytaget från det datum då temat släpps och fram till söndagen aktuell vecka.
 • I gruppen ”Fotosöndag” lämnar du in ditt bidrag (1 bild) och det under söndagen.
 • Twittrar du om ditt bidrag, tagga gärna med ”#fotosondag” och ”#sakerhet”.
 • Bloggar du om ditt bidrag, länka gärna till detta inlägget och hämta gärna en av våra banners här.
 • Diskutera Fotosöndag på Flickr!
 • Om du också vill delta i tävlingen, tagga också ditt bidrag med ”RVB2011sakerhet”.

/Maja & MattiasMER OM RÄDDNINGSTJÄNSTEN VÄSTRA BLEKINGE

Lite om oss

Vi är ett kommunalförbund med tre medlemskommuner: Sölvesborg, Olofström och Karlshamn. Basen i vår verksamhet är räddningstjänst men under senare år har uppdraget breddats och vår organisation arbetar nu med allt ifrån den lilla olyckan till den stora krisen. Vi har sex stationer i förbundet; en kombinerad hel- och deltidsstation i Karlshamn, deltidsstationer i Svängsta, Sölvesborg, Mjällby, Olofström och ett brandvärn i Kyrkhult. På stationen i Karlshamn sitter även majoriteten av den administrativa personalen. Tillsammans arbetar vi med stöd till enskilda i olika former, insatser vid oönskade händelser samt analys.

Vi arbetar för ett säkrare samhälle

Den moderna räddningstjänsten är alltmer utåtriktad, vi vill arbeta nära de människor som bor, vistas och verkar i våra medlemskommuner. En viktig del är att hjälpa den enskilde, privatperson eller organisation, att stärka sin egen förmåga att klara en oönskad händelse. Mycket tyngd läggs därför på förebyggande arbete genom information och utbildning i olika former. Vi försöker ständigt nå ut i samhället på flera olika plan. Ett exempel är våra program för förskolor och skolor där vi regelbundet besöker och informerar förskolebarn och skolbarn i årskurs två, fem och åtta.

Sociala medier och dialog
Det senare året har vi även engagerat oss mer i de sociala medierna på internet såsom Facebook, YouTube och Twitter. Allt för att skapa flera kanaler att nå ut med viktig information men även öka möjligheten till dialog med oss.

Välkommen att kontakta oss via:

Hälsningar/ Anna Johansson, Räddningstjänsten Västra Blekinge


Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.