Veckans tema är ”Public Art” | i samarbete med Wiki Loves Public Art

Wiki Loves Public ArtDen här veckan har vi glädjen att presentera nya temat i ett samarbete med Wikimedia. Utmaningen och information om tävlingen Wiki Loves Public Art som pågår hela maj månad, hittar du nedan!

Om du inte önskar delta så går det utmärkt att endast posta bidraget precis som vanligt i vår Flickrgrupp. Om du deltar i tävlingen blir vi ju så klart glada om du också postar bilden hos oss nu på söndag. Instruktionerna för taggar och hur du går tillväga för att delta i Fotosöndag hittar du längst ned i den här bloggposten.

 

Wiki Loves Public Art och Fotosöndag 12 maj, 

Tema ”Konst på våra museer”

Wikimedias fototävling Wiki Loves Public Art pågår under hela maj månad. Tävlingen går ut på att fotografera den äldre konst som finns hos olika museer runt om i Sverige. Med äldre konst menar vi bildkonst – skulptur, måleri, teckning och grafik – som är public domain, dvs där konstnären varit död i över 70 år.Genom att samarbeta med olika museer hoppas vi att allmänheten skall upptäcka de fantastiska konstsamlingar som finns hos våra olika konstinstitutioner. 

På webbplatsen för Wiki Loves Public Art kan du läsa mer om hur du gör för att delta i tävlingen. Dina foton laddar du upp via ett uppladdningsverktyg på Wikimedia Commons databas.
Där väljer du först hos vilket museum du tagit bilden och därefter följer du instruktionerna.Sedan är du med i den svenska tävlingen av Wiki Loves Public Art! Tio svenska bidrag går tillsammans med tio bidrag från de andra deltagande länderna vidare till den internationella finalen.

Om du gillar att fotografera och att förmedla känslan av något du ser, ta kameran och ge dig ut för att uppleva och dela alla dina konst ”ögonblick”. De foton du laddar upp kommer att bli synliga för miljontals användare då Wikipedia och andra sidor använder Wikimedia Commons som databas för bilder och annan media.

Dina fotografier får gärna vara fantastiska att vila ögonen på och måste samtidigt med tydlighet visa de konstverk du fotograferar. En riktig utmaning att ge sig i kast med!

/ Eva Fransson, Wikimedia

 

SÅHÄR DELTAR DU MED DIN BILD I FOTOSÖNDAG

TEMAT TAGGAS

 • FS130512
 • publicart
 • Fotosondag

GÖR SÅHÄR

 • Är du ny deltagare i Fotosöndag? Välkommen att fråga oss på Twitter eller maila oss på info[a]fotosondag.se om det är något du undrar över.För att bilden ska bli sökbar och möjlig att plocka in i vårt bildspel under måndagen efter inlämnning så taggar du denna vecka din bild på Flickr med: ”FS130512”, ”publicart”, ”Fotosondag”.
 • Bidraget, fotot ska vara nytaget från det datum då temat släpps, fram till bidragen lämnas in på söndagen aktuell vecka.
 • Du kan ladda upp bilden var du vill, men gör det gärna på flickr och i gruppen ”Fotosöndag” om du vill att dina bilder ska synas här på sidan.
 • I gruppen ”Fotosöndag” lämnar du in ditt bidrag (1 bild) och först på söndagen.
 • Twittrar du om ditt bidrag, tagga gärna med: #fotosondag och #publicart
 • Bloggar du om ditt bidrag, länka gärna till detta inlägget och hämta gärna en av våra banners här.
 • Diskutera Fotosöndag på Flickr!

Grupp-reglerna i Flickr ser ut såhär

 1. Du ska ha tagit bilden själv. Den ska alltså vara i grunden fotografisk, men du får redigera den i ett bildbehandlingsprogram.
 2. Ladda upp en (1) bild per vecka och tema. Lämna in på söndagen först!
 3. Tagga din bild enligt instruktioner på fotosondag.se

Om du är osäker på hur du ska gå tillväga kan du läsa mer här.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.