Veckans tema är ”Kulturarv” | Wiki Loves Monuments

Hej!

Dags för nytt tema. Kommande söndag är kulturarvsdagen och när Axel Pettersson och Sophie Österberg från Wikimedia undrade om vi på Fotosöndag kunde tänka oss ett samarbete söndagen den 9 september, så tänkte vi – så klart! 

Det är högst frivilligt att delta i tävlingen – man kan delta i Fotosöndag precis som vanligt och tolka veckans tema ”Kulturarv”. För att också delta i Wiki Loves Monuments tävling, se information nedan. Information om hur du deltar i Fotosöndag finner du när du scrollar nedåt på denna sida. 

Ha en fin vecka och lycka till om du bestämmer dig för att delta i tävlingen – vi håller tummarna för att en Fotosöndag-deltagare vinner! 

/Maja & Mattias

Wiki Loves Monuments och Fotosöndag 9 september, tema Kulturarv.

Den 9 september är det kulturarvsdagen i Sverige, som en del i EU-projektet European Heritage Days. Samtidigt pågår Wikimedias fototävling Wiki Loves Monuments under hela september månad vilken syftar till att fotografera k-märkta byggnader och fartyg samt fornminnen runt om i Sverige. 

För att delta i Wiki Loves Monuments fototävling, kolla in kartan för de monument som ska fotas i år, samt länkar till listorna för byggnader, fartyg och fornminnen i ditt område. Ladda sedan upp fotot till Wikimedia Commons via en app eller via formulär på hemsidan och du är med i den svenska Wiki Loves Monuments tävlingen. 34 länder håller Wiki Loves Monuments tävlingar i år och tio svenska bidrag går tillsammans med tio bidrag från de andra deltagande länderna vidare till den internationella finalen.

De fotona du laddar upp kommer att bli synliga för miljontals användare då Wikipedia och andra sidor använder Wikimedia Commons som databas för bilder och annan media. Dina fotografier får gärna vara fantastiska att vila ögonen på och måste samtidigt med tydlighet visa det monument du fotograferar, en riktig utmaning att ge sig i kast med!

/Axel Pettersson och Sophie Österberg från Wikimedia 


http://www.flickr.com/photos/cdm/129258116/sizes/o/
”weeping wall”, AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by darkmatter

 

FÖR DELTAGANDE I FOTOSÖNDAG

TEMAT TAGGAS

 • FS120909
 • Kulturarv
 • Fotosondag

GÖR SÅHÄR

 • Är du ny deltagare i Fotosöndag? Välkommen att fråga oss på Twitter eller maila oss på info[a]fotosondag.se om det är något du undrar över.För att bilden ska bli sökbar och möjlig att plocka in i vårt bildspel under måndagen efter inlämnning så taggar du denna vecka din bild på Flickr med: ”FS120909”, ”Kulturarv”, ”Fotosondag”.
 • Bidraget, fotot ska vara nytaget från det datum då temat släpps, fram till bidragen lämnas in på söndagen aktuell vecka.
 • Du kan ladda upp bilden var du vill, men gör det gärna på flickr och i gruppen ”Fotosöndag” om du vill att dina bilder ska synas här på sidan.
 • I gruppen ”Fotosöndag” lämnar du in ditt bidrag (1 bild) och först på söndagen.
 • Twittrar du om ditt bidrag, tagga gärna med: #fotosondag och #kulturarv
 • Bloggar du om ditt bidrag, länka gärna till detta inlägget och hämta gärna en av våra banners här.
 • Diskutera Fotosöndag på Flickr!

Grupp-reglerna i Flickr ser ut såhär

 1. Du ska ha tagit bilden själv. Den ska alltså vara i grunden fotografisk, men du får redigera den i ett bildbehandlingsprogram.
 2. Ladda upp en (1) bild per vecka och tema. Lämna in på söndagen först!
 3. Tagga din bild enligt instruktioner på fotosondag.se

Om du är osäker på hur du ska gå tillväga kan du läsa mer här.


Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.