Varmt välkommen Annika

Vi vill med detta inlägg välkomna Annika Eriksson till Fotosöndags arbetsgrupp. Annika är ingen nykomling inom foto eller Fotosöndag och vi har sett fram emot detta ett tag nu. Hon kommer att börja nu i december så hon är varm i kläderna efter juluppehållet.

Ni kan väl också välkomna henne med en rad på Twitter om ni har det. Här är hennes alias: @kaffealskare

Varmt välkommen Annika!

 

 

Här kan ni läsa lite mer om Annika. Denna text är tagen från inlägget då hon var vår Fotosöndag profil, och hela det inlägget läser ni här.

Namn: Annika ErikssonAnnika Eriksson Profil december 2014
Ålder: 46
Bor: Kallhäll, nordväst om Stockholm
Yrke/ sysselsättning: Fullservicetryckeri som marknadsansvarig men även med layout och design (och ett och annat fotouppdrag).
Fotar med utrustning: Fotar med Canon 7D och diverse EF S objektiv. Utöver det hittar du Canon Speedlite 600EX-RT, som jag ytterst sällan använder, och diverse filter i min rygga. Stativ, både en- och trebent samt studioblixtar (100W) från Elinchrom med tillbehör. Men naturligtvis fotograferar jag med mobilkameran (iPhone) också.

Bakgrund.

Jag har alltid tyckt att det är kul att avbilda saker och ting. När jag var yngre tyckte jag om att teckna/måla och brodera. Både min pappa, farmor och hennes pappa (min gammelfarfar) var duktiga på att måla. Så jag antar att glädjen i att avbilda vackra miljöer och få utlopp för min kreativitet finns i generna. Numera har jag lagt nål och tråd och målargrejorna på hyllan och greppat kameran istället.

Mina första bilder fotade jag med en gammal hederlig, analog, kompaktkamera. Och när den digitala trenden var ett faktum fotade jag under många år med några av Canons tidiga Powershot-modeller. Min första systemkamera (Canon 450D) köpte jag hösten 2008, eller var det 2007 – kommer faktiskt inte ihåg. Och det var egentligen först då jag förstod hur komplext det här med fotografering egentligen är.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.