Samarbete med Feber

Hej allesammans!

Hoppas ni har det gott och är taggade för nya temat i morgon tisdag. Det är dags att presentera en nyhet här på Fotosöndag. Notera också tillägget i våra regler längst ner i den här bloggposten.


AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by Meredith_Farmer

Febers Fotosöndag-favoriter
Vi tänkte testa ett nytt samarbete framöver: ”Febers Fotosöndag-favoriter”. Det här är i första hand tänkt som en extra sporre för er deltagare! Att få kommentarer från ett proffs är utvecklande och att få sin bild publicerad på Feber ger uppmärksamhet och cred vilket jag hoppas ni ska uppskatta. För oss som driver sajten ger det lite mer trafik vilket är roligt – vi blir gärna fler. För Feber’s Gordon Andersson ger det möjligheten att bjuda på värdefull kunskap till sina läsare genom ert fina bildmaterial. Win-win-win alltså!

När, var och hur?
Vi drar igång redan denna vecka, så från och med 25 mars har man chansen att få sin inlämnade bild kommenterad och publicerad på Feber. Efter söndagens inlämning av bidrag i Flickrgruppen Fotosöndag väljer Gordon ut 5 bilder som han kommenterar lite kort. Bilderna och Gordons kommentarer kommer publiceras på Feber sajt under efterföljande tisdag eftermiddag.

Tillägg i våra regler
För att kunna genomföra det här smidigt och utan att varje gång behöva ta kontakt med 5 fotografer så godkänner man efter idag att de bilder man lämnar in i Flickrgruppen Fotosöndag också får publiceras här på fotosondag.se och på Feber i sammanhanget ”Febers Fotosöndag-favoriter”.

Grupp-reglerna i Flickr ser nu ut såhär

 1. Du ska ha tagit bilden själv. Den ska alltså vara i grunden fotografisk, men du får redigera den i ett bildbehandlingsprogram.
 2. Ladda upp en (1) bild per vecka och tema. Lämna in på söndagen först!
 3. Tagga din bild enligt instruktioner på fotosondag.se
 4. När du lämnar in din bild i denna grupp godkänner du också att vi använder den i blogginlägg på Fotosöndag samt att Feber Foto använder din bild i sammanhanget: ”Febers Fotosöndag-favoriter”.

 

Kommentera gärna här på bloggen om du har någon fråga eller tanke! Ha en fortsatt fin dag.

/Maja

Du gillar kanske också...

18 svar

 1. Jens Rydén skriver:

  Nu har jag inte alls koll på det finstilta i Flickr men läste i förra veckan en artikel om att Flickr förhindrade att bilder där kunde länkas till Pinterest av rättighetsskäl. Har ni kollat så det är okej att länka till en vinstdrivande site? Inte för att vara sån utan bara för att inget knas ska drabba någon.

  • Jens Rydén skriver:

   Glömde ju…

   Riktigt kul med möjligheten, eller chansen, att få en mer givande kommentar än fin-bild-stuket. Uppskattas verkligen! Bra jobbat och tänkt.

  • Maja skriver:

   Tack för tips om det! Ska kolla det närmare.

  • Gordon Andersson skriver:

   Tjena! Kul att du gillar det! Vad gäller Pintrest så beror det på att användare där ”stjäl” folks bilder och att deras användaravtal inte riktigt är helt bra. De avsäger sig nämligen allt ansvar och därför har Flickr tagit bort att man kan pinna upphosrättsskyddat material. Att vi kan länka era bilder är lugnt så länge ni har godkänt det och därför har Maja skrivit in det i denna artikel samt flickr-gruppens regler 🙂

 2. Stefan skriver:

  Det låter jättekul, Gordon är duktig!

 3. Joakim Berndes skriver:

  Jätte roligt initiativ och kul att Gordon tar sig an detta som är en duktig fotograf och har mycket kunskap kring allt det tekniska. Detta ser vi fram emot.

  Välkommen in i gänget får man väl också säga till Gordon. =)

  // Joakim Berndes

 4. Pernilla skriver:

  Jag undrar om det finns några krav på formatet numera då, tex upplösning?

  • Maja skriver:

   Nej inga krav alls. Det är bara att fota som vanligt. Bilderna visas rätt små ändå på webben 🙂

 5. Jens Rydén skriver:

  Har funderat på en annan aspekt av den här möjligheten. Det finns bilder man av olika anledningar inte vill visa på en kommersiell webbplats. Vore det inte klokt att införa en tagg för Feber? Tänker att om man godkänner att bidraget visas på Feber taggar man helt enkelt bilden med ”Feber”.

  Bara en stilla fundering.

  • Maja skriver:

   Nej, vi har ju satt som regel nu att man godkänner att Feber publicerar den på sin sida i sammanhanget 5 favoriter. Det blir för mycket administration från vår sida annars.

   • Jens Rydén skriver:

    Okej. Har svårt att se hur det kan bli någon administration i och för sig. Handlar ju bara om att läsa ifall rätt taggning finns på bilden. Var bara en tanke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.