Glad sommar | Sommartemat 2012

Nu önskar vi er alla fantastiska och engagerade deltagare på Fotosöndag en skön, lat och helt fantastisk sommar. Gassande soliga sommardagar. Långa kvällar och ljumma vindar. Fylld av svalkande dopp i havet och gung i hängmattan. Av sand mellan tårna och solglasögon på näsan. Av nyskalade räkor, kall öl och mjukt sommarregn. Fylld av vänner och musik. Visst är det efterlängtat?

Vi på Fotosöndag tar uppehåll och vilar upp oss och laddar batterierna för att åter dra igång söndagen den 19 augusti! Ha nu en helt underbar sommar, lova det. Varma kramar och tack för alla fina bidrag och ert stora engagemang som fyller Fotosöndag med så mycket energi./ Maja & Mattias


VÄDERSommartemat i år är ”Väder”! Man ska känna när man ser bilden att fotografen har haft för avsikt att dokumentera vädret i första hand. Om det är en dimmig morgon eller en solgassande dag eller kanske regnig sommarstad. Men vädret ska kännas i bilderna…

Och – bidraget som lämnas in ska vara ett montage! Med valfritt antal bilder sammansatta, men minst två stycken. Det kan vara samma väder i alla bilder, eller olika. Det är helt upp till dig som fotograf.

 ”Untitled”, AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by c’est la vie* [Mvo]

Frågor på det? Om du aldrig har monterat samman bilder så kan du kolla på nätet eller fråga någon av alla duktiga medlemmar här eller på Flickr, på Google+, på Facebook eller på Twitter. Vi är nästan överallt och med oss en massa kunnigt folk. Det finns alltid någon som kan hjälpa till. Eller använd kommentarsfunktionen här på bloggen så ska vi svara så fort vi hinner.


Inlämning av bidrag till tema ”Väder” sker söndagen den 19 augusti.TEMAT TAGGAS

 • FS120819
 • Vader
 • Fotosondag
 • Sommartema2012

GÖR SÅHÄR

 • Är du ny deltagare i Fotosöndag? Välkommen att fråga oss på Twitter eller maila oss på info[a]fotosondag.se om det är något du undrar över.För att bilden ska bli sökbar och möjlig att plocka in i vårt bildspel under måndagen efter inlämnning så taggar du denna vecka din bild på Flickr med: ”FS120819”, ”Vader”, ”Fotosondag” och ”Sommartema2012”
 • Bidraget, fotot ska vara nytaget från det datum då temat släpps, fram till bidragen lämnas in på söndagen aktuell vecka.
 • Du kan ladda upp bilden var du vill, men gör det gärna på flickr och i gruppen ”Fotosöndag” om du vill att dina bilder ska synas här på sidan.
 • I gruppen ”Fotosöndag” lämnar du in ditt bidrag (1 bild) och först på söndagen.
 • Twittrar du om ditt bidrag, tagga gärna med: #fotosondag, #vader och #sommartema2012
 • Bloggar du om ditt bidrag, länka gärna till detta inlägget och hämta gärna en av våra banners här.
 • Diskutera Fotosöndag på Flickr!
 • När du lämnar in din bild i vår Flickrgrupp Fotosöndag godkänner du samtidigt att vi får publicera bilden på vår sajt och att Feber får publicera den i sammanhanget ”Febers Fotosöndag-favoriter”.

Grupp-reglerna i Flickr ser ut såhär

 1. Du ska ha tagit bilden själv. Den ska alltså vara i grunden fotografisk, men du får redigera den i ett bildbehandlingsprogram.
 2. Ladda upp en (1) bild per vecka och tema. Lämna in på söndagen först!
 3. Tagga din bild enligt instruktioner på fotosondag.se
 4. När du lämnar in din bild i denna grupp godkänner du också att vi använder den i blogginlägg på Fotosöndag samt att Feber Foto använder din bild i sammanhanget: ”Febers Fotosöndag-favoriter”.

Om du är osäker på hur du ska gå tillväga kan du läsa mer här.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.