Fotosöndag Profil | Mikael Wiman

Namn: Mikael Wiman
Ålder: 49 år
Bor: Karlstad
Yrke/ sysselsättning: Mjukvaruutvecklare, telekom
Fotar med utrustning: Canon 50D, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4L, Tamron 17-50/2.8, Tokina 11-16/2.8, någon piratblixt jag sällan använder, reflektor, Dörr A3-stativ med huvud, Manfrotto monopod med huvud, Gorillapod SLR och en iPhone 4S. Använder sällan, men har: Nikon Nikkormat med 35/2, Pentax Spotmatic SP med 50/1.8 och några gamla objektiv, östtysk Beirette med fast 45/2.9. Det sitter faktiskt film i alla tre. Lightroom 4 och Silver Exef Pro 2.
Fotobakgrund
Jag sommarjobbade mig till en Pentax ME i gymnasiet och började fotografera med kompisar. Vi framkallade och kopierade i skollabbet och några av oss även hemma. Specialarbetet i gymnasiet var fågelfotografering, men efter det blev kamerorna liggande på hyllan.

Min Pentax ME med objektiv hade bytts ut mot en Spotmatic och en Nikkormat. 2007 lurades jag in via en Canon Powershot, två år senare en begagnad Canon 400D och då togs bilder över min fritid.

Motiv som brukar vara i fokus
Den röda tråden i mina bilder är förstås barnens (3 och 5,5 år) uppväxt. Det brukar vara så jag försvarar investeringar av nya objektiv och dylikt. I övrigt är det mest Fotosöndags teman som hamnar i fokus. Hade jag tid skulle jag lägga den på gatufoto, porträtt och landskap.

Vad inspirerar?
Först och främst andras bilder, men även fotoböcker.

Hittade Fotosöndag genom?
På Twitter började Fotosöndag dyka upp allt oftare i flödet och det kunde inte ha kommit vid en bättre tidpunkt. Intresset hade dippat, tänkte ge upp pro-kontot på Flickr, när jag gick med. Intresset kom tillbaka med råga och jag har inte missat många teman.

Favorittema hittills?
De flesta teman verkar omöjliga fram till lördag kväll, men ”Dröm” hade jag klar i huvudet ganska fort.TRE FAVORITER AV ANDRA

untitled
Copyright All rights reserved by beta75.se, tema ”Farväl”. Jag älskar minimalistiska, tydliga, balanserade bilder i svartvitt. Denna har allt det.

Face your fears Mr. Balloon Head
”Face your fears Mr. Balloon Head”, AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by Jetuma, tema ”Pang”. Återigen enkelt, tydligt. Dessutom roligt med en allvarlig knorr.

http://www.flickr.com/photos/jprod/6411816389
”PANG! PANG! PANG! Muerte”, Copyright All rights reserved by Jens Rydén, tema ”Pang”. Enkelt, öppet för tolkning och väldigt vackert.TRE EGNA FAVORITER

Polisyrket kräver fart! / Police bussiness demands speed!
”Polisyrket kräver fart! / Police bussiness demands speed!”, Copyright All rights reserved by MikaelWiman,
tema ”Yrke”. Tänkte ge upp på lördag kväll när idén kom. Gav mig iväg mitt i middagen och allt föll på plats.

Sakta är inte roligt.
”Sakta är inte roligt.”, Copyright All rights reserved by MikaelWiman, tema Sakta. En slump att det gick att tolka in temat. Men jag kan inte sluta le åt min drama queen.

http://www.flickr.com/photos/wimi_karlstad/6202914458
”A foggy morning at the golf course”, Copyright All rights reserved by MikaelWiman, tema ”Heligt”. En bild tagen för att kontrollera exponeringen. Var missnöjd när jag åkte hem, men det blev ju inte så tokigt. Tanken var att få med ett par golfspelare, men de kom aldrig.Vill du se mer av Mikael? 

  • kontakt@mikaelwiman.se,
  • mikaelwiman.se
  • 0732-474451


Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.