Fotosöndag Profil | Linda Silja

Namn: Linda Silja 
Ålder: 44 år
Bor: Kroksbo, Runhällen

Yrke/ sysselsättning:
Konsthantverkare, väskmakare och designer. Driver firman Twisted Design™. Lever och andas allt som har med konst och design att göra. Har jobbat som lärare i design och konsult åt formgivare. Även som sminkör/maskör och jobbat åt specialeffekts mästaren och skådespelaren Tom Savini i USA på hans teaterföreställning Dracula. Jobbar nu ideellt med mitt runstensmuseum i Runhällen som även har information på nätet. Även aktiv i föreningar som Svenska lottakåren och Enåkers konstförening för att nämna några.

Fotar med utrustning:
Canon EOS 400D Digital
Canon 18-55 mm
Tamron 70-300 mm
iphone 3Gs
GoPro HD
(Har även äldre fotoutrustning som jag inte använder i dagsläget).

Motiv som brukar vara i fokus

Mina motiv brukar vara olika typer av arkitektur, t.ex. fabriker, hus och övergivna byggnader. Givetvis närbilder på lite allt möjligt, speciellt på motorcyklar. Allt som kommer i min väg kan fastna i kameran. Många får sig nog ett gott skratt när de ser mig krypa, klättra och göra konstiga saker bara jag får min bild. Naturbilder och porträtt är något som jag vill lära mig mer om, särskilt porträtt är spännande. Street photography är också något som jag vill utveckla mer. Vill också visa mig själv genom mina bilder, att jag finns där bakom, vad jag tänker på, hur jag ser på saker och ting.

Det inspirerar mig

Fotosöndag, som jag hittade på Twitter, har blivit en stor inspirations källa. Otroligt duktiga människor och jag är så glad att få vara med. Konsten är en del i mitt liv och sen är det alla mina resor som jag gjort. Att se nya länder och träffa spännande människor i nya miljöer. Det inspirerar mig. Att ha en öppen blick för det som kommer förbi, olika faser i livet kan ge olika resultat vad som hamnar på mina bilder. Sen kan det vara färger eller avsaknad av färg som drar min blick dit. Kanske en gammal dörr eller ett rostigt lås, en spegelbild. Ja, egentligen vad som helst.

Favorittema hittills

Favorittemat hittills måste vara temat ”Djuriskt”! När temat kom så visste jag direkt vad jag ville göra. Det som var en utmaning var allt teaterblod som var i min mun. Inte så kul efter ett tag. Nu var det blod som inte är farligt att svälja men känslan i munnen var inte en höjdare.  Blir så glad varje gång när jag får kritik för då vet jag att jag bara kan blir bättre. Tack alla för härliga kommentarer till min bild ”Hungry like a…”.

TRE FAVORITFOTON AV ANDRA

Det här med att välja ut 3 favoritfoton är jättesvårt. Jag har favoriserat många foton under mina favoriter och kunde jag få bestämma skulle alla vara med här för jag gillar alla mina favoriter.

http://www.flickr.com/photos/maja_larsson/5231840427/in/faves-53044367@N05/
”Thoughts”, AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by Maja_Larsson

Tema ”Tidlös”. Den här bilden är så tidlös vacker. Vill ta och känna på. Väcker känslor, den grova ytan, färgerna, och den härliga bildserien. Längtan, saknad och mystik. Helt underbara bilder. Rakt in i hjärtat. Så vacker!

Oväntat
“Oväntat”, Copyright All rights reserved by gidea

Tema “Oväntat”. Denna bild är helt underbar. Mystisk och tilltalande. De två stigarna, vilken ska jag ta? Ska jag följa med till höger eller gå ensam till vänster, in i dimman?  Den kala, kalla, vägen i livet, så stark och vacker bild! Perfekt ljus och färgsättning.

In tenebris (illuminati)
“In tenebris (illuminati)”, Copyright All rights reserved by PernillaFyhr

Tema ”Rund”. Jag ser livet i denna korridor. De runda lamporna/ljuset som är som olika hållplatser i livet. Vilka val vi gör i livet , mörkret eller ljuset i slutet. Underbart ljus och reflexer. Skulle gärna gå där. Vacker bild, hård men samtidigt mjuk. Suger in mig i bilden. Underbar!

TRE FAVORITFOTON AV MINA EGNA FOTOSÖNDAGBILDER

Hungry like a ...
”Hungry like a …”, Copyright All rights reserved by lindasilja

Tema  ”Djuriskt”. Denna bild har jag valt för det är nog första gången jag visste vad jag skulle göra då jag fick höra temat. Visste inte hur det skulle bli, med sminket och särskilt med allt blod. Problemet var ju allt som var i min mun och det är inte bara att svälja heller. Några omtagningar blev det och en hel del teaterblod gick åt innan det blev bra. Så fort jag lutade mig fram så rann det mer. Hade så roligt med denna tagning. Helt klart en av mina bästa foton och självporträtt.

Fridge [EXPLORED]
”Fridge”, Copyright All rights reserved by lindasilja

Tema ”Svalt”. Den här bilden kom till rätt enkelt. Blev glatt överraskad när den kom med i Explore.
Konstiga blickar fick jag i affären men det bjöd jag på. Fick till blänket rätt bra.

Vemod
”Vemod” , Copyright All rights reserved by lindasilja

Tema ”Vemod”. Visste inte riktigt hur jag skulle göra med temat. Men med mycket sorg i livet så blev detta självporträtt enkelt att göra. Gillade att denna bild fick lite rörelse oskärpa, fick på så sätt mer liv i bilden än de utan rörelse. Drog ner på färgen och ljuset är vanligt dagsljus. 


Vill du se mer om och av Linda eller komma i kontakt med henne – klicka dig vidare här…

 

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. Sebastian skriver:

    Vad roligt. Runhällen är ju bara ett stenkast ifrån mig. Eller ja, en kvart med bil ungefär 🙂

  2. Bra bilder! Bra inlägg!

  3. Katinka skriver:

    Tack för att du delar med dig, så himla roligt och spännande att få lära känna människan bakom signaturen lite lite bättre. Ser fram emot dina alltid genomtänkta och proffsiga bilder! Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.