FOTOMARATON | Juryn presenterar och vi gratulerar

Du gillar kanske också...

23 svar

 1. Carina Nanker skriver:

  Stort grattis till vinnarna!
  En riktigt rolig utmaning som jag lärt mig jättemycket av. Gör det gärna igen!

  /Carina

  • Maja skriver:

   Tack för den kommentaren! Uppskattas mycket av oss bakom. Till hösten kan det kanske dra ihop sig igen 🙂 Det här var verkligen roligt!

 2. Mikael Tigerström skriver:

  Stort grattis till alla välförtjänta pristagare – härliga konsekventa bildserier allihop!

 3. Peter skriver:

  Det var roligt att vara med. Tävlingen var välarrangerad med bra information. Tack för att ni tog er tid och anordnade den.

  Jag är mycket smickrad och ärad över att ha vunnit tävlingen, jag kommer att gå på moln i flera veckor.

  Peter

  • Maja skriver:

   Stort grattis Peter! Och tack för den fina kommentaren – att ha satt dig på ett moln är ju helt fantastiskt! 🙂 Ha en trevlig kväll nu! Jag ska strax svara på ditt mail.

 4. Veronica skriver:

  Tusen tack för en jätterolig utmaning! Ni gör det så seriöst så jag blir generad över att jag deltog med mina bilder:) Och tack för hjälpen med uppladdning när det trasslade sig för mig. Här ute på obygden har vi koppartråd i ledningarna…

  • Maja skriver:

   Hej! Roligt att höra att du gillade utmaningen 🙂 Vi hjälper så gärna när det trasslar. Ibland vill det gärna krångla, särskilt med lite tidspress. Ha en fin kväll!

 5. Jens Rydén skriver:

  Det vore onekligen intressant att få läsa juryns motiveringar till de bildserier respektive jurymedlem har betygsatt. Blir så mycket mer lärorikt då. Nu blir bedömningen och deras syn på vad som gör just dessa bilder bra, dolda i hemlighet. Alla har olika sätt att se på bilder och bedöma vad som är en bra bild och det är intressant att lära av andra.

  • Maja skriver:

   Det har funkat på så sätt att alla jurymedlemmarna har betygsatt alla bildserier på egen hand med en skala 1-10. Vinnarna är de som fått högst totalpoäng. Det kommer en bloggpost med alla detaljer hur det gick till i veckan. Vi bad dem plocka ut en favobild eftersom bedömningarna varit på hela serierna och det kan ju finnas enstaka guldkorn som inte syns annars.
   /Karl Nilsson

   • Jens Rydén skriver:

    Jo den biten förstår jag men den intresserar mig inte speciellt. Känns mest teknisk för att få fram ett mätbart resultat. Det jag är intresserad av är deras ord, deras beskrivningar och tankar om bilderna, kompositioner, helheten och helt enkelt varför de anser att vissa bilder är bra och varför vissa bildserier är bra.

    Inser även att det kanske är för mycket begärt med tanke på hela 95 bildserier med sex bilder i varje. Folk måste ju få ha ett liv också.

    • Maja skriver:

     Ja eftersom vi driver det här på vår fritid, ideellt, har vi inga pengar att ge till juryn som ersättning. Vi har inte heller möjlighet att skjutsa dom till varandra för överläggningar. Det här var det sätt som var rimligt att genomföra maran på helt enkelt. Enkelt, med rimlig insats av tid för jurymedlemmarna och oss. Och som du sa själv tidigare – det är ju utmaningen och inte själva tävlingen som är grejen! Jag hoppas och tror att de allra flesta är nöjda med att ha tagit sig an utmaningen oavsett om man kom på prispallen eller inte. 🙂 Ha en fin kväll Jens! /Maja

     • Jens Rydén skriver:

      Du vet att jag inte bryr mig ett skvatt om tävlingen eftersom det inte intresserar mig alls att tävla. Jag var med p.g.a av utmaningen. Om det blir fler tillfällen kommer jag enbart att vara med i utmaningen. Finns ingen mening att skicka in bilderna om det inte ens på vinnarserierna blir en offentlig feedback. Jag gillar utmaningen och vad den gav mig men det hade kunnat ge ännu lite mer om man hade fått kommentarer åtminstone på varför de serier som nu placerat sig har gjort så. Det är intressant ur många aspekter, inte minst för att jag inte alls håller med juryn om vinnarserien till exempel.

      Man kan inte tävla i konst men man kan få en förståelse för vad konsten gör i en människa genom att lyssna på människans synpunkter om den.

 6. Åsa Westring skriver:

  Grattis alla! Fantastiskt fina bilder! Och oj vad kul att vara med. Med barn, hund och en överdos frisk luft; a bit like herding cats 😀

  Åsa

 7. Joakim Berndes skriver:

  Ett stort grattis till alla vinnare! Men till alla deltagare också. Vilka fantastiska bilde roch kreativa idéer! Jätte roligt och se att så många var med. Tack även juryn som har gått igenom alla 570 bilder, inget lätt jobb kan jag tänka mig.

  Nu ser jag fram emot nästa maraton och kanske blir det redan i sommar och nattetid? 😉

  // Joakim Berndes

 8. Sven skriver:

  Stort grattis till vinnarna och tack till juryn/arrangörer för ett mycket trevligt fotomaraton! Hoppas det blir kommer fler framöver! 🙂

  • Maja skriver:

   Tack för den fina kommentaren. Ja, det här var verkligen roligt. Det kan nog bli fler tillfällen framöver, kanske ett i höst 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.