Fota på tema i Barcelona

Hej på er allesammans!

För ett par veckor sedan tog Mikael Aldestam kontakt med mig, Maja, angående en idé kring en fotoresa för Fotosöndag, som han klurat på. Ett paketerat och fint förslag som vi gärna presenterar för er. Vill du åka till Barcelona i september tillsammans med 12-18 andra fotosöndagdeltagare och fota på olika teman? Då ska du läsa nedanstående och maila Micke så fort det bara går. Först till kvarn gäller!

/Maja & Mattiashttp://www.flickr.com/photos/myprettypicture/5031694384/
AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by missmoney

BARCELONA

Tanken är att vi under en långhelg, torsdag till söndag, i slutet av september skall ge oss ut på ett fotäventyr i verkligheten.

 • Planen är att åka den 22-25/9 och resmålet är Barcelona.
Det vi kommer att göra i Barcelona, förutom att träffa trevliga fotoentusiaster, är att i bästa kreativa anda utmana oss själva. Alla uppdrag kommer att göras i par, och parindelmningen kommer att förändras under helgen. Minst tre teman per dag kommer att delas ut.


Programförslag


Ungefär såhär kan det komma att se ut. Torsdag morgon samlas vi på Arlanda för incheckning och gör en första indelning i par. Första temat delas ut och skall lösas på vägen till Barcelona. Framme på hotellet i Barcelona delas nästa tema ut. Vi samlas åter på hotellet vid 18.00 för inlämning av de bilder som skapats under de två första temasessionerna. Alla deltagare får en paus inför middagen, då vi sammanställer bilderna inför resans första bildsession. Vi samlas efter ca en timme, tar något att dricka och visar de bilder som tagits under dagen på storbild. Alla par berättar hur de tänkt när de tagit bilderna och tolkat temat. Efter bildssessionen delas kvällen/ nattens tema ut och vi beger oss ut i Barcelonas natt för middag.


Fredag och Lördag går i samma spår, där vi eventuellt kommer att försvåra vissa teman med ytterligare begränsningar. Söndagen blir ”vilodag”, där vi bara har en bildsession för att gå igenom det sista temat. Om det är möjligt publicerar vi bilderna på vanligt vis på fotogsöndagsajten, men under en ”Live” sektion.


Ambitionen är att vi skall bli mellan 12-18 personer och prisbilden ligger på runt 5.000:- per person, inklusive middagar. Om du är intresserad av att följa med ber jag dig maila mig Micke Aldestam, micke.aldestam[@]gmail.com Det är först till kvarn som gäller så fort vi nått minst 12 deltagare genomför vi bokningen och kräver då in betalning!Ha det gott och hoppas att vi ses! / Micke Aldestam

Du gillar kanske också...

9 svar

 1. Susanne skriver:

  Det låter hur intressant som helst och hade jag bott i Stockholm med omnejd hade jag direkt nappat på erbjudandet. Finns inget alternativ från Kastrup? Fast det blir kanske för omständligt att anordna resor från fler än en plats antar jag.

  • Maja skriver:

   Maila gärna Micke och hör! Vi hoppas så klart kunna ordna liknande resor igen och kanske kunna erbjuda fler att hänga på. Men, det är fritt fram ifall någon mer vill anordna resa på liknande sätt fast från annan del av landet. Jag bloggar gärna om det här på Fotosöndag och hänger gärna med och arrangerar teman eller liknande när så är möjligt.

 2. Mattias @jetuma skriver:

  Fotoresa till Barcelona låter oerhört roligt! Här kommer lite härliga inspirationsbilder från Barcelona som lokala tidningen VF precis publicerat i ett bildspel http://www.vf.se/barcelona2011

 3. Jens Rydén skriver:

  Låter oerhört lockande. Jag älskar Barcelona. Dock bor jag i Malmö och undrar precis som Susanne om det går att åka från Kastrup istället.

  Susanne, om du har mailat får du gärna lägga ut svaret här.

  • Susanne skriver:

   Jag skrev precis till Micke:
   ”Läste igår om arrangemanget till Barcelona på Fotosöndags blogg och
   tänkte direkt att det vore mycket roligt och utmanande. Nu bor jag i
   Skåne och närmaste flygplats är Kastrup. Fler här i södern är säkert
   intresserade och min fråga är om det skulle gå att kombinera med
   Arlanda-gänget?”

   Och fick det här svaret:
   ”Japp, det borde inte vara något problem.
   Jag sätter upp dig på listan över ”anmält intresse”
   Har du fler som är intresserade vill jag gärna att du ber dem maila mig också.
   Återkommer sedan så fort vi har fått ihop en ”kritisk massa” :-)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.