Bidrag till tema ”Giftfri”

Bidrag till tema ”Giftfri” samlade. Det verkade som att temat var något rejält att bita i, en riktig utmaning. Stämmer det? Kom gärna med feedback i en kommentar.

Om du vill bidra till Naturskyddsföreningen med din bild så tagga den också ”naturfs”, så Mona Wallin hittar den och kan ta kontakt med dig. Om du taggat enligt nedanstående i Flickr-gruppen Fotosöndag så ska ditt bidrag vara med i bildspelet nedan.

Imorgon kl 12 dyker ett nytt tema upp, i vanlig ordning. Ha det fint vänner!

 • FS110227
 • giftfri
 • fotosondag

[flickr-gallery mode=”search” text=”FS110227″ group_id=”1381649@N25″ per_page=”150″]

Du gillar kanske också...

13 svar

 1. Joakim Berndes skriver:

  Helt underbart att se alla bilder! Vilken inspiration jag får att vilja fotografera nya saker och åta mig nya utmaningar.

  Denna vecka var det svårt. Jag hade en helt annan tanke från början men när jag satt med min vän och lekte med kameran så såg vi hur ”röken” steg i glaset och efter lite justeringar i LR och PS så fick vi fram ett grymt resultat.

  Jätte roligt att vi blev tillfrågade av Naturskyddsföreningen. Hoppas fler vill lägga på oss nya utmaningar 😉

  Trevlig vecka allesamman!

  / Joakim Berndes

  • Maja skriver:

   Tack för din kommentar. Och ja, roligt med samarbeten men viktigt att valet är fritt, om man bara vill fota på temat eller också bidra utöver det. Vi får se vilka möjligheter som öppnas. 🙂

 2. Helena skriver:

  Hej!
  Ja, det var en utmaning, fast jag tyckte att det var roligt att få lite att bita i!
  Det som gjorde att jag liksom blockerade lite var att det känns som fel årstid (även om det säkert går att göra mycket med snön och isen också). Jag såg framför mig det absolut renaste transportsättet jag kan komma på, nämligen att segla träbåt – jag har en gammal pärla i Vättern – men det är inte riktigt läge att fota henne nu där hon står på land med en presenning över.
  Så, jag skulle tycka att det vore lite kul om samma utmaning kom tillbaka när vädret och årstiden är mer lämplig för utomhusfoto… kanske?
  /Helena

  • Joakim Berndes skriver:

   Jag håller med dig Helena. Det var helt fel årstid och det hade varit lättare att titta i sitt bibliotek efter bilder som ligger. Men det är ju en del av utmaningen, men detta vill jag gärna plåta i sommar för den goda sakens skull.

  • Maja skriver:

   Tack för din kommentar Helena. Jag hade inte en tanke på årstiden faktiskt, men håller med… den gjorde det hela kanske lite knepigare. Men utmaningarna och att det ibland blir riktigt svårt taggar mig precis som dig. Att tvingas tänka till lite extra. Nya temat ”tre” är lite enklare. Varvat är bra, tänker jag 😉

 3. Erik skriver:

  Jag skippade denna månad för att jag inte vill bidra när entusiastsidor som denna tar sig ann fotobeställningar då det är sådant som dels underminerar fotobranschen och bidrar till det hårda klimat som yrkesfotografer arbetar i idag och dels tar bort det jag tycker är så fint med entusiastgrupper som denna.

  Mina foton som jag lägger upp här är och skall förbli gratis utan någon form av vinstdrivande syfte. Jag vill inte ha det som en bakgrund för temat, inte som en baktanke när jag fotar och inte något jag vill se hos någon annans bilder. Dels för åskådarna men allra mest för min egen del. Att jag vill veta att fotograferandets hela process enbart har ett nöjessyfte och inte är något jag gör för någon annan än mig själv som entusiastfotograf och åskådarna.

  • Maja skriver:

   Hej!

   Tack för din kommentar. Respekterar din åsikt, men håller inte med dig. Då vi öppnade för valfriheten att fota bara på temat eller också bidra till Naturskyddsföreningen så tycker vi att vi gick de flesta till mötes. Det kommer förmodligen bli glest med liknande samarbeten – men det är inget vi vill stänga dörren till heller, då många av oss tycker det är roligt att våra foton sprids på olika sätt och på nya platser.

   • Erik skriver:

    Hej igen!

    Jag förstår er. Jag talar bara för mig själv och varför jag inte deltar i den sortens arrangemang.

 4. Jörgen Viberg skriver:

  Tyckte det var lite knepigt till en början sen kom jag fram till att jag ville göra något med giftfri odling (ekologiskt). Det stora problemet för mig var årstiden och därför sprack min ursprungside och jag fick lösa det på ett lite annorlunda sätt, men snart så är sommaren här och då ska jag foto min idé 🙂 för att se hur den blir.

  Tycker personligen att det är kul att Fotosöndag ibland samarbetar med andra. som med Fotografer för livet för en god sak och nu Naturskyddsföreningen vilket också är viktigt.

  //jörgen

  • Maja skriver:

   Tack för din kommentar. Ja – årstiden ja. Det stämmer, den gjorde nog det hela lite knepigare. Medhåll!

 5. Jens Rydén skriver:

  Jag deltog inte eftersom jag helt fastnade i uppgiftsbeskrivningen:

  ”Därför behöver vi alltså bilder som har någon form av anknytning till kemiska produkter, flamskyddsmedel, plaster, besprutningsmedel på ett positivt sätt. Någon form av anknytning kan ju också betyda frånvaro av… till exempel.”

  Mitt tankearbete kretsade helt och hållet kring den formuleringen och jag fick inte en enda idé som jag gillade eller som jag hade utrustning eller rekvisita för att klara av att genomföra. Tycker det är kul med en extra utmaning utöver temat men det här blev för knepigt även för min galna fantasi.

  Att årstiden är felvald håller jag med om, vem fan gillar vinter? Skämt åsido, visst hade det varit väldigt mycket enklare på sommaren. Bara att rigga med sonens vattenbana i trädgården eller med någon annan plastleksak nere vid havet , låta honom tillsammans med kompisar leka järnet och fotografera en härlig action och glädjefull bild där en kemisk produkt framställs i enbart positiv aspekt.

  Keep up the good work!

 6. Mattias @jetuma skriver:

  Oj, va många fina och kreativa bildtolkningar det blev på temat ”Giftfri”.

  Det vore roligt att få en kommentar från Mona Wallin på Naturksyddföreningen som bjöd upp till dans och föreslog det här utmanande temat.

  Sköt om er och njut av den här fina lördagen med massor av sol och vår i luften.

  /Mattias

 7. Mona Wallin skriver:

  Hallå hallå! Till att börja med – TACK för ert deltagande och vad roligt att ni tog er an den här svåra utmaningen. För det andra – FÖRLÅT att jag inte hör av mig förrän nu. Skälet till det är att jag befunnit mig i de franska alperna och haft dålig tillgång till internet. Nu sitter jag på bussen, äntligen på svensk mark och ska ta mig en ordentlig titt på alla bilder.

  @alla som deltagit: Jag har förstått att många fått sig en rejäl utmaning med det här temat, men precis som jag hade hoppats så har ni också släppt loss kreativiteten rejält och jag är övertygad om att vi kommer att få användning för många av bilderna. När det blir aktuellt kommer vi att kontakta den som tagit bilden. Tack än en gång!

  @Erik: Jag förstår och respekterar din inställning. Därför frågade jag med största ödmjukhet, det skadar ju aldrig att fråga, sägs det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.