Vi växer så det knakar!

Du gillar kanske också...

15 svar

 1. Chris och Jonas skriver:

  Hej Maja
  Bra – kort och koncist och det viktigaste av allt – detta är ingen tävling – det är en källa till inspiration.
  Tack för att du och Mattias startat detta och för att ni fortsätter driva det vidare.

  Hälsningar
  Chris o Jonas

  • Maja skriver:

   Tack för er kommentar. Det är så roligt att se det växa – men trots att vi blir fler vill jag ha kvar det lilla. Det lilla i det stora. Det ska inte behövas kontrolleras så mycket. Jag tror ju på att folk är med för att dom tycker det är skoj helt enkelt. Inte på blodigt allvar. 🙂

 2. Jens Rydén skriver:

  Kan bara hålla med i allt du skriver Maja och i Chris och Jonas kommentar. Vi är så många som har en sån enorm glädje av Fotosöndag. Det ger ett driv i mitt eget fotograferande som jag inte tror att jag hade haft annars. Fotosöndag får mig att varje vecka fotografera och kreera kring teman jag förmodligen inte hade jobbat med annars.

  Jag avskyr verkligen folk som sprider negativ energi och bannar andra människors kreativitet. Man ska glädjas med andras arbete och stötta dem, uppmuntra dem och ge dem välförtjänt beröm. Att dissa och vara elak om man själv anser att t.ex en bild är för mycket bearbetad i Photoshop eller kanske aningen långsökt i sin tolkning av ett tema är för mig bara lågt och kanske mer ett bevis på en persons avundsjuka och egna otillräcklighet än något som faktiskt är relevant för bidraget i sig.

  Jag älskar verkligen Fotosöndag och att så många verkligen har utvecklats sen starten. Att så många lämnar bidrag. Att vi alla har blivit väldigt bra på att ge kommentarer och konstruktiv kritik. Det är fel att plocka ut enskilda individer men jag tänker spontant på Anna Blomdahl (Flowervalley) som på grund av Fotosöndag tagit upp sitt fotograferande igen och givit oss alla helt fantastiska bilder och prov på en kreativ förmåga som absolut inte får lov att gömmas undan i hennes privata fotoalbum. En annan jag tänker på är Niklas Wikström som verkligen lägger ner ambition varje vecka och visar prov på stor kreativ förmåga och härligt driv. Påminner så mycket om hur jag själv var i övre tonåren. En kille jag absolut kommer att följa och stötta så mycket jag kan.

  Ni är så många på Fotosöndag som ger mig så oerhört mycket underbar energi. Jag jobbar på att försöka träffa många av er under nästa år. Lovar att avslöja mer när något finns konkretiserat.

  Tycker om er, sluta aldrig att delta, kommentera och ge av er positiva energi.

  • Maja skriver:

   Tack för den generöst långa och givande kommentaren. Jag med ser den utvecklingen där engagemanget hos många bara växer och vi blir fler och fler. Men låt oss behålla det lilla i det stora. Där glädje och frihet får gå före kontroll och regler!

 3. Per Foreby skriver:

  Jag håller med om att man inte ska dissa andras bilder på osakliga eller allt för subjektiva grunder. Samtidigt är det i längden lite tråkigt att det i princip bara finns grader av positiva kommentarer på flickr. Jag uppskattar själv konstruktiv kritik, men är väldigt restriktiv med att själv dela ut den på grund av det allmänna klimatet på flickr.

  • Maja skriver:

   Det är väl en annan diskussion som jag ser det? Här handlar det väl mer om ett förhållningssätt då någon råkar gå utanför de få regler vi har? Jag är ju sån att jag tror folk om gott. Och jag har varken tid eller lust att vara regelpolis. Skulle förlora all glädje i arbetet med Fotosöndag då. Så, när någon lämnar in ett foto som är taget för något år sedan, då nöjer jag mig med en vänlig kommentar. Jag tar inte bort bilden då jag ändå tycker den tillför oss andra något. En gammal bild ”straffar” ju bara fotograen som inte tar en ny bild och utvecklas. Men jag tror inte att någon bryter våra regler med vilje. Det var väl det jag ville ha sagt iallfall med mitt inlägg. Jag driver det här på mitt sätt och jag vill att det framförallt är på kul! 🙂

   Sen det med kommenterandet tycker jag redan utvecklats mycket och jag håller helt med dig. Jag vill ha kommentarer som utvecklar mig som fotograf. Men – det krävs kunskap också för att kommentera och jag tror det kommer utvecklas. Det är iallafall min ambition. Har lite tankar om hur man kan tipsa och lära sig kommentera på ett bra och utvecklande sätt…

   Långt och lite trött inlägg men iallafall. Och tack för din kommentar!

   • Håller med er båda. Vill också ha kritik som ger mig utveckling och nya infallsvinklar som får mig att tänka till. Upplever det dock svårt att ge andra kritik just för att de kanske inte vill men också för att jag uppfattar så många som så mycket bättre än vad jag är. Kanske får man själv skriva till under sin bild vad man önskar för respons helt enkelt?

    • Maja skriver:

     Tack för din kommentar. Tror du inte att det beror på hur det framförs? Om man framför sin kritik mer som förslag på andra sätt att beskära, testa bilden i svartvitt etc? Då tror jag inte någon tar illa upp. Det är iallafall min erfarenhet. Sen är jag fast övertygad om att alla, oavsett erfarenhet, har något att bidra med! Det man alltid har när man ser på andras bilder är ju ”pigga” ögon. Och alla ser på bilden utifrån sitt unika perspektiv. Vilket alltid är givande för den som tagit fotot? 🙂

    • rom4in skriver:

     Jag håller med mycket som sägs här. Fotosöndag är också en bra sätt att ha kritik som ger mig utveckling och nya tankar om mina bilder. Kommentarerna skulle inte vara bara positiva.

     Fotosöndag är en så bra initiativ, det är normal att det växer! Alla folk jag pratar med om det säger att de vill dela. Nu ska jag förklara fotosöndag bättre : få regler, ingen press, ingen tävling, mycket nöje!

     • Maja skriver:

      Tack för din kommentar. Alltid mycket givande att få in synpunkter utifrån. 🙂 Och ja, få regler och mycket nöje is the shit!

 4. liten carin skriver:

  ni gör ett strålande jobb maja o mattias!
  jag längtar till tisdagar kl 12 nästan lika mycket som jag längtar till helgerna 🙂

  /carin

 1. 24 oktober, 2010

  […] This post was mentioned on Twitter by Jonas Mauritzson, Stefan Malmesjö, Håkan Brovell, Niklas Wikström, Fotosöndag and others. Fotosöndag said: Vi växer så det knakar!: En liten tillbakablick. Jag startade Fotosöndag i… http://goo.gl/fb/A4oDw #fotosondag #svpt […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.