Press

Fotosöndag startades på Twitter våren 2010 av Maja Larsson och Mattias Jonsson. Konceptet är enkelt. Vi postar ett tema-ord på tisdagar kl 12 här på sajten, på Twitter och på Facebook. Du som deltagare tolkar sen detta tema-ord helt fritt. Under söndagen samma vecka postar du 1 bidrag till Flickr-gruppen Fotosöndag. Fotot ska då vara taget mellan tisdag och söndag samma vecka. På måndagen efter samlar vi alla bidrag i ett bildspel här på sajten.

Temana kan fungera som en begränsning och leda till att du tar bilder du inte skulle tagit annars. Temana fungerar också som ett slags syfte. Du kanske tar de där bilderna du annars bara tänker att du ska ta.

Vem som helst med fotointresse är välkommen att hänga på. Bland våra deltagare finns såväl nybörjare som proffessionella fotografer. Du fotar med den utrustning du har, det kan vara en mobilkamera, en systemkamera och allt däremellan. Redigering är tillåten – men bidraget ska vara ett foto i grunden.

Vi har så få riktlinjer som möjligt och vill, trots att vi växer så det knakar, fortsätta på det spåret. Tolkningsfriheten och den tillåtande atmosfären är viktig då vi önskar att Fotosöndag som form ska hjälpa dig att utveckla ditt bildskapande och fotograferande. Kontroll och kreativitet kan vara en kombination som hindrar den utvecklingen.

För att följa och eller delta i Fotosöndag gör man det genom att:

  • Klicka follow på @fotosondag och ha lite koll på taggen #fotosondag där våra teman men också foto i allmänhet diskuteras.
  • Gilla oss på Facebook, här postar vi också teman, bidrag och länkar till Fotosöndagprofilerna.
  • Gå med i gruppen Fotosöndag på Flickr där man postar sitt bidrag under söndagen och gärna kommenterar andras bidrag.

 

Fotosöndag logo i AI-format