Fotosöndag Profil | Mimmi Bäckman

Namn: Mimmi Ellinor Bäckman
Ålder: Fyller 19 nu i mitten av November
Bor: I Falkenberg, Halland

Yrke/ sysselsättning: Just nu är jag säsongsanställd i det gula varuhuset som kassörska (Gekås Ullared). Annars sysselsätter jag med fotografering, grafisk design och träning. Ligger gärna och slösar några timmar på min matta till musik om jag får tid över.

Fotar med utrustning: Sony A700 (med trasig bländarmotor), Sony 50mm f/2.8 Macro, Minolta AF 28mm, Tamron 28-70mm f/3.5-4, Tamron AF 75-300MM f/4-5.6 LD Macro



OM FOTO

Fotograferingen är mitt kall. Jag är extremt glad över jag hittade det som intresse. Vet inte vem eller vad jag ska tacka för, men får iallafall tacka pappa som lärde mig sambandet mellan bländare och slutare, tror det var efter den stunden som jag var fast. Förstod att det var mer till fotografering än bara ett KLICK, att det fanns så mycket att lära, vilket jag rätt kvickt märkte när jag satte mig in i allt om foto.

Jag har inget annat intresse som i grunden betyder så mycket för mig som fotograferingen gör. Relationen till kameran kan liknas lite med den man har till sin bästa kompis. Även fast man inte hinner med de varje dag i månaden så är det som de var igår när det väl blir av. Vilket gör det så underbart. Det är stimulerande för både själ och kropp att komma ut på promenad med kameran, låta ögonen leta motiv och kompositioner. Känna hur hjärnan går på högvarv med allt tänk kring efterbehandling och slutresultat.

Vet inte hur stor del av mitt liv som kommer tas upp av fotografering i framtiden men hoppas att det är minst lika mycket som nu, helst mer. I vilket fall så blir det att fortsätta utbilda mig inom digital media och utvecklas som fotograf.

MOTIV SOM BRUKAR VARA I FOKUS NÄR DU FOTAR?

Sedan mitt fotointresse startade för sex års sen har jag vart på allt från hästfoto till studiofoto. Det finns så mycket vackert och intressant som kan fångas på bild att jag inte kan fundera ut något favoritmotiv, men de har helt klart blivit mycket naturfoto och självporträtt sen jag fick min systemkamera i Januari 2008.

Får jag välja en utmaning motivmässigt så är det produktfoto i studio, att hitta den rätta ljussättningen med blixtar och allt. Det är verkligen sjukt skoj och givande när man får till det resulutatet man visualiserat. Under senaste året har jag utvecklat att större intresse för bilfoto, för det är något väldigt attraktivt med just bildesign. Mycket linjer och detaljer.

Dock har min bredd av motiv minskat drastiskt sen bländarmotorn slutade fungera för snart två år sedan. Man kommer väldigt långt på f/2.8 men det har helt klart vart en utmaning som har utvecklat mig som fotograf.

VAD INSPIRERAR DIG?

Åh det finns så mycket som inspirerar mig, fint väder, fult väder, människor, musik, kärlek från nära och kära, allt med färg och form. Det är en del av som dagligen inte kan låta bli att leta efter saker om kring mig som är estetiskt intressant. Jag tycker även att tron på sig själv som fotograf ger en viss inspiration till att vara kreativ och produktiv, känna motivation genom en positiv syn på sin talang.

HITTADE FOTOSÖNDAG GENOM…

Jag hittade Fotosöndag genom Twitter, vilket jag är väldigt glad över. Det är alltid kul att fota efter tema, få klura lite extra, fundera ut en idé och genomföra den. Det blir att man har sina perioder när man fotar mer eller mindre och Fotosöndag är ett bra sätt att hålla igång sitt intresse.

FAVORITTEMA HITTILLS

Hm, bra fråga. Tycker dem kluriga är roligast, när man får fundera lite extra och fundera utanför lådan så att säga. Men tyckte Tema Djuriskt var roligt för hade turen att få fota när två kompisar red på stranden den söndagen, solen sken på klarblå himmel i försommarenvärmen, kunde inte fått en bättre chans att fota något djuriskt.



TRE FAVORITFOTON AV ANDRA

Foo Fighters
”Foo Fighters”, Copyright All rights reserved by m4g1c4

Tema ”Sommarminne”. Denna bilden är så grymt mäktig, oslagbar känsla. Vill ju helst bara vara på plats i publiken och rocka med.



Best laught of summer
”Best laught of summer”, Copyright All rights reserved by vindpuss

Tema ”Glädje”. Blir nästintill tårögd av hur äkta känslan av glädje är i denna bilden, så himla vackert fångat. Det är en utmaning att inte le när man ser den.



Samlad
”Samlad”, Copyright All rights reserved by sebbesula

Tema ”Samlad”. Underbart porträtt! Bilden är mjuk och klar, men samtidigt väldigt uttrycksfull.



TRE FAVORITFOTON AV MINA EGNA FOTOSÖNDAGBILDER
Oh, I didn't see you there
”Oh, I didn’t see you there”, Copyright All rights reserved by Mimmi Bäckman

”Tema Oväntat”. Bilden var en slump och blev en hit. Jag var ute och fotade i dimman på lördagen, kom hem laddade in och började redigera ett gäng bilder när jag insåg att bilden var perfekt till veckans tema. Några timmar efter uppladdning var den uppe på Explore, kändes hur skoj som helst med all positiv respons.



Something's wrong
”Something’s wrong”, Copyright All rights reserved by Mimmi Bäckman

Tema ”Svartvitt-Landskap”. Denna bilden representerar till stor del vem jag är som fotograf och vad jag fokuserar på. Lägger alltid energi på att bygga bilden på en vettig förgrund, mellanplan och bakgrund. Gillar även att väcka bilden med andra linjer än bara de raka horisontella.



Sharing a laughter
”Sharing a laughter”, Copyright All rights reserved by Mimmi Bäckman

Tema ”Sharing is Caring”. En väldigt meningsfull bild för mig, två fina kompisar som delar ett skratt. Kan inte bli vackrare i mina ögon.



Vill du se mer av Mimmi eller komma i kontakt med henne? Här är länkarna…

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.