Veckans tema är ”Hjälte”

Den här veckan kör vi ett samarbete med Fotografer för livet som drivs av Helena Eriksson. Det är ett fint initiativ som vi gärna vill sprida. Temat för veckan är ”Hjälte”. Här på Fotosöndag postar vi som vanligt bilderna nu på söndag. Men om du vill fortsätta att fota på temat ”Hjälte” och lämna in hos Fotografer för livet, så har du där hela månaden på dig. Är du ny på Fotosöndag? Då hittar du info längst ner i den här bloggposten om hur det går till!

TAGGA DINA BIDRAG

  • Du taggar din bild med ”FS110206”, ”fotosondag” och ”hjalte” – det för att den ska dyka upp på vår sida här!

LÄMNA IN DINA BIDRAG

UPDATE: Mystery solved! Miss Cilly as "The Tiger Bride" with tiger "Emir", Circus Krone 1930s. Real name: Christa Hetterich from Dinslaken
”Mystery photo miss Cilly and tiger at Circus Krone? 1930s” AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by sanspareille69FOTOGRAFER FÖR LIVET

Fotografer för livet är ett fotoprojekt till stöd för cancerfonden. Målet med projektet är i framtiden tillverka vykort, fotoböcker, almenackor och liknande som kan dra in mer pengar till forskningen.

Jag som startat projektet heter Helena. Jag bor på en citronodling på Sicilien sedan cirka 7 år tillbaka. I höstas blev min pappa dålig och åkte till sjukhuset i Phuket (mina föräldrar bor i Ao nang). Efter ett par dagar fick vi reda på att han hade lungcancer och han blev flyttad till Bangkok hospital i Bangkok. Jag åkte dit och hälsade på i 3 veckor och en dag fanns den thailändska motsvarigheten till cancerfonden på plats med sin kampanj ”Knock out cancer”. De sålde väldigt söta nallebjörnar med boxhandskar och shorts i olika färger och jag köpte direkt 2 st till mina små vänner här hemma, och en till pappa som jag tyckte att han skulle ha som maskot. Efter någon timme gick jag tillbaka och köpte en nalle till, till mig själv. Redan då med tanken att jag skulle ha honom som foto-objekt, men det var först efter att jag kommit hem som jag kom på tanken att starta upp ett projekt.

Nallen har blivit döpt till Bang, för att han är köpt i Bangkok, och för att det kommer att höras ett högt bang när han slår knock out på cancern.

Idag är vi 74 medlemmar i gruppen på flickr, som tillsammans har laddat upp 314 bilder. Varje månad har vi ett tema som man kan fotografera på men det är också fritt att lägga upp andra bilder som man tycker passar i gruppen, gärna med någon av färgerna som representerar någon cancerform (i diskussionstråden projektets upplägg finns en länk till en lista med alla färger).

Alla som tycker om att fotografera, och som vill hjälpa forskningen framåt är välkomna att deltaga, proffs som amatörer.

NY PÅ FOTOSÖNDAG?

Stop... Babe time!
”Stop… Babe time!” NoncommercialShare Alike Some rights reserved by pimpdisclosure

Vem får vara med?
Alla är välkomna!

Vilken utrustning behöver jag?
Fota med vad du har! Systemkamera / mobil.

Hur går det till?

  • Tisdag kl 12:00 presenteras veckans tema.
  • Du fotar under veckan! Det ska vara nya bilder som lämnas in.
  • Du postar ett till två bidrag under söndagen i Flickr-gruppen Fotosöndag. Taggas enligt anvisning.
  • Bidragen ska vara foton i grunden. Bildbehandling är tillåten.
  • På måndagen samlar vi bidragen i Flickr-gruppen och visar dom här på fotosondag.se
  • Twittrar du om ditt bidrag, tagga med ”#fotosondag” och respektive ”#tema”. Bloggar du om ditt bidrag, länka gärna till oss!
  • Diskussioner om teman eller annat får med fördel föras på Flickr, där alla kan skapa en ny tråd.

Frågor om det här? Maila oss på info[@]fotosondag.se!

NamTab
”NamTab” AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by ZardozSpeaks

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.