En ordbajsares bekännelser | Kristian Niemi

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Sina Farhat skriver:

  Mycket bra och ständigt aktuellt inlägg inom foto kommunityn!

  I vanliga fall när jag kollar runt flickr så ser jag mycket skit som inte egentligen borde läggas upp men det är för att jag har ett bildseende som gör att en bild ska ha en mening och inte vara en ”skitig”!

  När det gäller Fotosöndag bilderna så har jag ett bättre förhållande till dem då ett visst tema styr innehållet och jag kan få en hint om vad bilderna handlar om, detta gör att jag gör jobbar extra mycket med att ge en kommentar som säger något om bilden och mindre ”snyggt” kommentar som är mera ”klapp på axeln”. Dessvärra hamnar jag ändå ibland i ”snyggt” träsket men jag jobbar bort detta!

  Med det sagt så är inte flickr bästa platsen för att ge folk kritik pga just att det är mycket mera ”klapp på axeln”, den bästa metoden enligt min mening är att träffas i verkliga livet och fota tillsammans och på så sätt utvecklas men dessvärre fungerar detta inte alltid pga att vi är ibland långt ifrån varandra så en chat session brukar fungera det fallet!

  /Sina

 2. Kristian skriver:

  Hej! Och tack.

  Ja, visst blir det lättare att i någon mening sätta en betydelse pp Fotosöndagsbilderna, tack vare tematänket. Man vet s a s redan sammanhanget, och behöver bara klura ut på vilket sätt bilden passar (men man utgår från att den gör det).

  Du har nog rätt om axelklappandet, även om det ibland ockaå kan vara lättare att ge kritik ifrån den något objektiva förhållandet man ändå får, tack vare avståndet som finns på flera plan. Men definitivt något jag känner att själv skulle kunna bli bättre på.

  Måhända kunde man ha det ”som grej” någon vecka — varför imte ett tvåveckors tema, var man under vecka ett verkligen försöker hjälpa fotografen förbättra sitt verk, och under vecka två presenteras det?

  Intressant med chat! För visst är det ju som du säger, att det alltid blir bäst i samtal (bed betoning på sam), och att inget slår verkliga möten vad gäller det. Men vore det inte roligt med en fotosöndagschatt!? –Att på något sätt tillsammans diskutera. Å andra sidan kanske onödigt att dra för stoea e-växlar, i o m att många ju faktiskt bor så nära varandra att det går att träffas, mötas på riktigt. Men ändå. Kanhända värt experimentet någon dag. 🙂

  /Kristian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.