Veckans tema är ”Vind”

by Maja on 20 mars, 2012

Från det ena elementet till det andra. Den här veckan fotar vi på tema ”Vind”. Lycka till! Notera också nyheten på vår sajt: ”Febers Fotosöndag-favoriter”.

/Maja

Febers Fotosöndag-favoriter
Vi tänkte testa ett nytt samarbete framöver: ”Febers Fotosöndag-favoriter”. Det här är i första hand tänkt som en extra sporre för er deltagare! Att få kommentarer från ett proffs är utvecklande och att få sin bild publicerad på Feber ger uppmärksamhet och cred vilket jag hoppas ni ska uppskatta. För oss som driver sajten ger det lite mer trafik vilket är roligt – vi blir gärna fler. För Feber’s Gordon Andersson ger det möjligheten att bjuda på värdefull kunskap till sina läsare genom ert fina bildmaterial. Win-win-win alltså!

När, var och hur?
Vi drar igång redan denna vecka, så från och med 25 mars har man chansen att få sin inlämnade bild kommenterad och publicerad på Feber. Efter söndagens inlämning av bidrag i Flickrgruppen Fotosöndag väljer Gordon ut 5 bilder som han kommenterar lite kort. Bilderna och Gordons kommentarer kommer publiceras på Feber sajt under efterföljande tisdag eftermiddag.

Tillägg i våra regler
För att kunna genomföra det här smidigt och utan att varje gång behöva ta kontakt med 5 fotografer så godkänner man efter idag att de bilder man lämnar in i Flickrgruppen Fotosöndag också får publiceras här på fotosondag.se och på Feber i sammanhanget ”Febers Fotosöndag-favoriter”. 

_半盞日光,半盞月光。
_半盞日光,半盞月光。, AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by eliot.

TEMAT TAGGAS

 • FS120325
 • Vind
 • Fotosondag

GÖR SÅHÄR

 • Är du ny deltagare i Fotosöndag? Välkommen att fråga oss på Twitter eller maila oss på info[a]fotosondag.se om det är något du undrar över.För att bilden ska bli sökbar och möjlig att plocka in i vårt bildspel under måndagen efter inlämnning så taggar du denna vecka din bild på Flickr med: ”FS120325”, ”Vind”, ”Fotosondag”.
 • Bidraget, fotot ska vara nytaget från det datum då temat släpps, fram till bidragen lämnas in på söndagen aktuell vecka.
 • Du kan ladda upp bilden var du vill, men gör det gärna på flickr och i gruppen ”Fotosöndag” om du vill att dina bilder ska synas här på sidan.
 • I gruppen ”Fotosöndag” lämnar du in ditt bidrag (1 bild) och först på söndagen.
 • Twittrar du om ditt bidrag, tagga gärna med: #fotosondag och #vind
 • Bloggar du om ditt bidrag, länka gärna till detta inlägget och hämta gärna en av våra banners här.
 • Diskutera Fotosöndag på Flickr

NYTT  

 • När du lämnar in din bild i vår Flickrgrupp Fotosöndag godkänner du samtidigt att vi får publicera bilden på vår sajt och att Feber får publicera den i sammanhanget ”Febers Fotosöndag-favoriter”.

Grupp-reglerna i Flickr ser nu ut såhär

 1. Du ska ha tagit bilden själv. Den ska alltså vara i grunden fotografisk, men du får redigera den i ett bildbehandlingsprogram.
 2. Ladda upp en (1) bild per vecka och tema. Lämna in på söndagen först!
 3. Tagga din bild enligt instruktioner på fotosondag.se
 4. När du lämnar in din bild i denna grupp godkänner du också att vi använder den i blogginlägg på Fotosöndag samt att Feber Foto använder din bild i sammanhanget: ”Febers Fotosöndag-favoriter”.

 

Om du är osäker på hur du ska gå tillväga kan du läsa mer här.

Leave a Comment

{ 3 comments… read them below or add one }

Cattis mars 20, 2012 kl. 19:27

Vad spännande!
Framförallt för er ”oldies”, tänker jag. Jag menar, utmaningen och lusten, behöver ju en boost, emellanåt, för att det skall fortsätta att ge något! 🙂

Sen jag började delta i Fotosöndag, har det fullkomligt exploderat med folk, som hakat på och många frågar om vad ”det där med Fotosöndag, egentligen är?” och vill vara gärna vara med! Men en del ryggar, för att de känner sig för kassa, har fel utrustning, etc, etc.
Men det är ju det, som är så häftigt med gruppen (förutom själva huvudsaken; att tolka olika teman, såklart!):
Att deltagarna varierar, i både kunskaps- och erfarenhets-nivå & tekniskt kunnande, kamera-utrustning och tillbehör. TROTS det, kan en enkel mobil-uppladdning, av någon med noll kunskap, ibland vara ett mästerverk, medan ett tekniskt fulländat foto, taget av en professionell fotograf, kan stå sig slätt, gentemot det specifika temat.
Givetvis kan det vara tvärtom också. Men det kändes inte lika viktigt att lyfta fram, för vad jag vill förmedla, till ALLA deltagare (även ni som står och väger på kanten), är att:
– Fotosöndag, handlar om att TOLKA och förmedla ett TEMA, i bild/foto-språk, i första hand.
Det kan ALLA göra! Alla som har ett BEHOV, en VILJA, eller VILL LÄRA SIG, att använda foto/bild, som uttrycksform, that is.
Tveka inte! Det gjorde jag. Jag tänkte att ”Nej, men jag har ju ingen utbildning, eller erfarenhet och inte heller någon lyxig systemkamera, att Flasha med. Jag är inte tillräckligt bra!”
Men jag gick med till slut ändå och jag har lärt mig så enormt mycket, genom att ge och få feedback, på hundratals bilder, varje söndag…
En gåva, people! Det är en GÅVA, att få lära, utveckla sitt bildspråk och genom andra deltagares ögon, få respons och ett hum om hur ens tolkning, egentligen landar i betraktarens ögon!

Oj, oj… Det här blev långt! (sorry?) Men jag tycker det är viktigt och jag hoppas kunna peppa de som känner sig ”för fel”, på ett eller annat sätt!
Det finns inget som är helt FEL, bara annorlunda och ANNORLUNDA är bra!

/mvh: Cattis B, med glappande käft!

Svara

Maja mars 21, 2012 kl. 11:11

Blir rörd. Läst det flera gånger. Du beskriver det så väl. Det är precis det som är tanken, att varenda en kan vara med. Det är ingen tävling, det är ett sätt att utmana sig själv. Att ta med den där kameran, att trycka av och att faktiskt skapa. Att genom begränsningen av ett tema hitta nya möjligheter. Bli friare i tanken och ta bilder man aldrig skulle ha tagit annars…

Stort tack för din fina kommentar Cattis.

Svara

Cattis mars 21, 2012 kl. 21:47

<3
…kunde inte låta bli! Det är genom Fotosöndag jag utvecklats och vågar testa nya sätt att använda kameran! Har bara en kompaktkamera, men lyckades ändå kamma hem en #8 Explore, på mitt senaste bidrag!
ALLA kan om KÄNSLAN får vara med! <3

Svara

Previous post:

Next post: