Veckans tema är ”samling”

by Carita Artale on 14 november, 2017

Denna veckan fick jag inspiration från något som  många säkerligen gjort i något skede och som är helt obegränsat, nämligen samlingar. Kanske det är gamla garn, kort, bilar, filmer, leksaker, vinyler eller saker som inte mera tillverkas. Orsakerna till varför vi samlar kan ju vara lika många som vi är individer och därför blir det intressant att se vad denna veckans tema kommer att bidra med för foton.

Button Collection

När du har tagit din bild, som ska tas efter detta inlägg publicerades, så laddar du upp din bild i vår Flickr-grupp på söndag mellan klockan 00:00 – 23:59. Och du, glöm inte bort att titta på varandras bidrag och kommentera dem. Det är genom konstruktiv feedback vi utvecklas som fotografer och det gör det även att se på andras tolkningar.

Lycka till!

Trevlig fotovecka önskar,
Susanne,Annika, Lena, Carita och Mattias

TEMAT TAGGAS

 • FS171119
 • samling
 • fotosondag

GÖR SÅ HÄR

 • Är du ny deltagare i Fotosöndag? Välkommen att fråga oss på TwitterFacebook om det är något du undrar över. För att bilden ska bli sökbar och möjlig att plocka in i vårt bildspel under måndagen efter inlämning så taggar du denna vecka din bild på Flickr med: “FS171119”, “samling” på söndagen aktuell vecka.
 • Du kan ladda upp bilden var du vill, men gör det gärna på flickr och i gruppen “Fotosöndag” om du vill att dina bilder ska synas här på sidan.
 • I gruppen “Fotosöndag” lämnar du in ditt bidrag (1 bild) och först på söndagen.
 • Twittrar du om ditt bidrag, tagga gärna med: #fotosondag och #samling
 • Bloggar du om ditt bidrag, länka gärna till detta inlägg och hämta gärna en av våra banners.
 • Diskutera Fotosöndag på Flickr!

VÅRA GRUPPREGLER I FLICKR SER UT SÅHÄR 

 • Du ska ha tagit bilden själv.
 • Bilden ska vara i grunden fotografisk, men du får redigera den i ett bildbehandlingsprogram.
 • Bilden ska vara tagen efter att vi har släppt temat (vanligen klockan 12 på tisdagen).
 • Ladda endast upp en (1) bild per vecka och tema. Om du postar flera i gruppen tar vi bort alla utan förvarning.
 • Ladda upp till Flickr och lämna in den i gruppen först på söndagen!
 • Tagga din bild enligt instruktionerna på fotosondag.se. Annars kommer den inte att komma med i bildvisningen på bloggen.
 • Att reposta d.v.s. ta bort och lägga till bilden under söndagen, är inte tillåtet, inte heller att byta bild. De raderas då utan förvarning.

Om du är osäker på hur Flickr fungerar kan du läsa mer här.

Leave a Comment

{ 2 comments… read them below or add one }

Daniel Castor november 19, 2017 kl. 21:17

Hej
Först och främst ett stort tack för den tid och det engagemang som ni som administrerar Fotosöndag lägger ned på det här. Fantastiskt kul med människor som gör det möjligt för oss andra att utvecklas och ha roligt, utan att vi behöver göra mer än sticka ut och ta lite foton. Tummen upp!

En tanke: Jag tycker om teman som ger flera olika tolkningsmöjligheter. Det är för mig en del i utmaningen att idissla och provtänka kring veckans tema för att sedan se var man landar innan man tar bilden. Detta begränsas när det i presentationen av veckans tema ges en eller flera bilder/förklaringar till temat. Jag får en färdig tolkning, vilket gör att den kanske roligaste delen av utmaningen försvinner. För egen del läser jag gärna både er och andras tolkningar, men helst först efter att veckans bilder är tagna och uppladdade.

Jag inser samtidigt att andra människor kanske kanske tycker och tänker helt annorlunda kring det här. Oavsett hur ni väljer att göra framöver så vill understryka att jag i första hand är tacksam för ert arbete.

Allt gott!
Daniel (som sporadiskt, men dock, lägger upp bilder på fotosöndag).

Svara

Carita Artale november 19, 2017 kl. 21:39

Hej Daniel.
Tack så jätte mycket för dina fina ord om Fotosöndag, det betyder mycket för alla oss som jobbar med gruppen. Ett stort tack för din feedback och om hur du upplever processen kring att ta en bild till veckans tema och hur du känner inför själva uppläggningen. Förstod jag rätt, att du hellre vill att vi inte ger exempel på hur vi tänkt ut temat? Vi ska definitivt tänka ut en strategi kring detta och se om vi kan ge mindre exempel och istället satsa mera på att benämna själva temat.

Fotosöndag

Svara

Previous post:

Next post: