Veckans tema är ”Gul”

by Maja on 10 augusti, 2010

Temat

”Gul” är temat för den här veckan.

Jag tyckte det var dags för ett färgtema igen, ni som var med från start minns kanske temat ”Blå”. Idén till veckans tema kommer från ett set på Flickr av arkland_swe som jag tycker är väldigt inspirerande! Och jag tänkte att temat är mer utmanande nu, innan löven har blivit gula… Hoppas ni gillar det! Fortsätt gärna att komma med förslag på teman också! Mottages tacksamt då de har en rykande åtgång. 😉

Att läsa om gult

Blå och ”feeling blue”… Men vad finns att säga om färgen gult? Följande och mera går att läsa på Wikipedia om gult:

”Gul är färgen för solsken och uppfattas som uttryckande optimism, upplysning, glädje, lycka, intellekt, och energi. Innebörden av guld är illumination, visdom och rikedom och guld symboliserar ofta hög kvalitet. Gult kopplas ofta samman med mat. Gult är en instabil och spontan färg, så den passar inte bra för att antyda stabilitet och säkerhet.”

Och som vanligt…

  • Du taggar din bild med ”fotosondag” och ”gul” – det för att den ska dyka upp på vår sida här!
  • Du kan ladda upp bilden var du vill, men gör det gärna på flickr och  i gruppen ”Fotosöndag” om du vill att dina bilder ska synas här på sidan.
  • I gruppen ”Fotosöndag” lämnar du in max 2 av dina bidrag och först på söndagen.
  • Twittrar du om ditt bidrag, tagga gärna med ”#fotosondag” och ”#gul”. Bloggar du om ditt bidrag, länka gärna till detta inlägget och hämta gärna en av våra banners här.

Leave a Comment

{ 3 trackbacks }

Previous post:

Next post: