Veckans tema är ”Tidlös”

by Maja on 30 november, 2010

Vi tycker förra veckans tema ”Sharing is caring”, var otroligt spännande. Bilden nedan är ett av bidragen, och passar bra såhär i förkylningstider kanske?

Sharing is Caring
”Sharing is Caring” AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by Peter Remnemark

Det var givande att göra ett samarbete med en annan webbplats, det gav en liten extra kick. Och vi hoppas och tror att det väckte en del tankar kring något som faktiskt angår varenda en av oss. Alla som producerar och publicerar foton, text, bild eller annat helt enkelt. ”All rights reserved” eller ”Some rights reserved – C eller CC. Vi såg flera olika licenser på inlämnade bidragen, det känns kul att många verkar nyfikna och vill testa!

Bidragen till förra veckans tema är publicerade både här på Fotosöndag och på Creative Commons Sverige’s sida där också @jensryden gästbloggade i ämnet under veckan.

Nya temat

Åter till ordningen och dags för ett ”vanligt tema” igen. Någon har kommit med det fina förslaget ”Tidlös”, som jag nu plockade från den långa listan med teman. Jag gillar den där någon. 🙂 ”Tidlös” blir december månads första tema och lämnas in på andra advent, söndagen den 5 december. Notera ny taggning nedan.

Lämna gärna förslag i forumet på tema för julen, då vi kör ett tema över 2 veckor!

/Maja & Mattias

Notera ny taggning!

Det är i skrivande stund 2966 foton inlämnade i Flickr-gruppen Fotosöndag! Det gör att det blir svårare och svårare att få in rätt bilder i bildspel och hitta alla bilder genom sökningar. Vi inför därför en ny taggning och hoppas att det löser det hela. Från och med nu taggas bidragen med tema och fotosöndag, men också: FS för Fotosöndag, sen år, månad och så söndagens datum då temat lämnas in. Det blir några extra knapptryck, men om det gör att bilderna kommer in som de ska i bildspel på vår sida så är det värt det. Dessutom gör det att vi får en unik tagg för varje söndag, det underlättar också sökningar. Eller hur? Och att ta bort själva temataggen kan vara trist i till exempel twitterflödet och när man vill söka på själva ordet på Flickr.

Alltså såhär för veckans tema:

  • Du taggar din bild med ”fotosondag”, ”tidlos” och ”FS101205” – det för att den ska dyka upp på vår sida här!
  • Du kan ladda upp bilden var du vill, men gör det gärna på flickr och i gruppen ”Fotosöndag” om du vill att dina bilder ska synas här på sidan.
  • I gruppen ”Fotosöndag” lämnar du in max 2 av dina bidrag och först på söndagen.
  • Twittrar du om ditt bidrag, tagga gärna med ”#fotosondag”, ”#tidlos” och ”#FS101205”. Bloggar du om ditt bidrag, länka gärna till detta inlägget och hämta gärna en av våra banners här.

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: